A csoportgyőzelemért meccsel ma az U18-as válogatott

A biztos továbbjutás tudatában, a csoport első helyéért lép pályára ma este az U18-os fiú válogatott Szlovénia ellen.

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör

Szlovénia – Magyarország, 20:15

Tegnap, a Luxemburg elleni mérkőzés lefújáskor még nem lehetett tudni, hogy mi lesz a ma esti, Szlovéniával vívott mérkőzés tétje. A szlovénok azzal, hogy tegnap este legyőzték Hollandiát, magukkal vittek bennünket a legjobb nyolc közé. Így a mai találkozó arról hivatott dönteni, hogy melyik nemzeti együttes szerzi meg a B-csoport első helyét.

A belgák és hollandok felett aratott siker fizikailag sokat kivett a magyar srácokból, ezért alakult szorosabban a vártnál a Luxemburggal vívott mérkőzés, bár a mérkőzés végére döntő fölénybe kerültek Kucsoráék.  Annak ellenére, hogy a nyitó összecsapáson vereséget szenvedett válogatottunk, már a csoportmérkőzések zárása előtt elérte előzetesen kitűzött célját, s biztosította helyét a legjobb nyolc között. Felszabadultan játszhatnak tehát a ma esti találkozón Ferenczi mester tanítványai, akik amennyiben ismét a jól működő védekezésükkel tudnak el?rukkolni, akkor meglephetik a még veretlen szlovénokat.

Az ellenfél legveszélyesebb, s egyben legsokoldalúbb játékosa, mivel szinte minden fontos statisztika kategóriában együttese legjobbja, pedig átlagban csak 20 percet töltött a parketten, ugyanis Luxemburg (16) és Fehéroroszország (9) ellen kevesebb játékidőt kapott. Viszont tegnap, a hollandok ellen egyértelmű, hogy ő vitte célba Szlovéniát. Hiába veretlen még mai ellenfelünk, a belgákat csak hosszabbítás után tudták legyűrni és Hollandiával is komolyan megszenvedtek.

Ha sikerül az a határozott, ellenfelet elbizonytalanító védekezést hozni a magyar csapatnak, melyet a belga és a holland válogatott ellen is láthattunk és a támadójátékban nem lesznek hosszabb hullámvölgyek, akkor joggal bízhatunk a győzelemben, a csoportelsőség megszerzésében.

Szurkoljunk együtt a magyar csapat sikeréért!
Hajrá magyar kosárlabda!

fotó és slide: Farkas Dávid

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus