A döntőért és az A-divízióért játszik az U18

Az ellenfél Ukrajna, kezdés 18:45-kor - a tét komoly, hiszen a B-divíziós Eb-döntő és a feljutás forog kockán.

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, elődöntő

Magyarország - Ukrajna 18:45

A magyar válogatott Kucsora Csaba vezérletével szenzációs harmadik negyedet futott és ennek köszönhetően legyőzte Belgiumot, így hat mérkőzés után továbbra is veretlen az Európa-bajnokságon. Ennek köszönhetően eljutott a legjobb négy közé, és ha még egy találkozót meg tud nyerni, feljut az A-divízióba.

A következő ellenfél a rendkívül erős ukrán válogatott. Észak-keleti szomszédaink nyitásként megverték Angliát, másodjára 33 ponttal győzték le az albánokat, de Szlovákia sem okozott számukra gondot - Grúziától viszont egy ponttal kikaptak a negyedik csoportmeccsen. Skócia kiütése után tegnap a csehek ellen játszottak egy kiélezett találkozót, amelyet a 21 pontos, 8 lepattanós Illia Niemtsu vezérletével megnyertek - végig vezettek, és csak a hajrában lett szoros az eredmény.

A két gárda támadójátéka hasonlóan produktív volt eddig, ráadásul a felépítés is hasonló - több lábon állnak, kintről és bentről is megvannak a fegyvereik. A mieinknél Kucsora Csaba extra dobóformája nagyon kelleni fog, a stabil és gördülékeny csapatjáték mellé egy-egy extra teljesítmény szükséges lesz a sikerhez - az eladott labdákra és a lepattanókra nagyon figyelni kell, az ukránok kihasználják a hibákat.

Aki győz, az bejut a döntőbe és biztosítja helyét az A-divízióban, aki veszít, annak holnap lesz még egy lehetősége...

A meccshez az élő statisztikát ezen a linken találjátok!

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus