A "fakótól" ennyire futotta

A bent maradásért zajló pénteki meccsre gondolva ma pihent U18-as válogatottunk négy kulcsjátékosa. Nélkülük csak felvillanásokra futotta...

 

A bent maradásért zajló pénteki ki-kimeccsre gondolva ma a csehek elleni tét nélküli összecsapáson pihent U18-as válogatottunk négy kulcsjátékosa. Nélkülük csak felvillanásokra futotta...

Csehország-Magyarország 85-49  (21-10, 23-10, 24-12, 18-17)

Az a kezdő ötösön látszott, hogy Mészárosné Kovács Andrea több, eddig kevés szerephez jutó játékosának is bizonyítási lehetőséget ad ezen a tét nélküli meccsen - más megfogalmazásban csapata több kulcsjátékosát is pihentette a pénteki, a bentmaradás szempontjából döntő ütközetre.

Lámpalázasan kezdett a "fakó", két perc elteltével 9-0-ra vezettek a csehek. Fél percre rá Böröndy Dominika szép szóló után megszerezte az első magyar pontokat, majd Török Ágnes ügyesen ziccerig játszott támadás végén volt eredményes, és a védekezés is határozottabb lett. 11-4-nél másfél percre "befagyott" az eredményjelző, majd ellenfelünk mozdult el a "holtpontról". Támadásban kiszorították játékosainkat a csehek, tiszta helyzetet nem igazán tudtak kialakítani a lányok. A szakasz hajrájában újra Török villant, bő három és fél perces magyar kosárcsendet megtörve. Később újra Török villant, az első negyedben 10 pontunkból hatot a győri bedobó szerzett. 

Zónával kezdték a lányok a második negyedet - kétszer is triplával dobták át a csehek Petra Holesinksá révén. A harmadik cseh tripla után visszaállt emberfogásra a csapat, ám a különbség csaknem 20 pontra nőtt. Újabb hosszú magyar kosárcsendet követően Böröndy volt eredményes. Biztos vezetése tudatában ellenfelünk is sokat cserélt, s tartotta 15 és 20 pont közötti előnyét. Ez nőtt 21-re a 18. percben egy újabb hármassal, ehhez a cseh letámadás ellen több eladott labdával "járultak hozzá" lányaink, akik a félidő hajrájában büntetőkkel "araszolgattak" előre.

Böröndy révén magyar kosárral kezdődött a második félidő. Szünet után felváltva estek a kosarak, Tóth Tímea szerzett ügyes duplát. A negyed közepétől a különbség tovább nőtt, hiába játszottak lelkesen kiegészítő játékosaink, többre nem telt tőlük: 30 pontra nőtt ellenfelünk előnye. Amit fájó volt nézni, hogy egy-két, az alap rotációban is jelentős szerepet kapó játékos egy-egy hiba, eladott labda vagy rossz dobás után ahelyett, hogy rohant volna vissza javítani, lehajtott fejjel kocogott hátra... A szakasz hajrájában Kádár Kinga szerzett ügyes kosarat. Ellenfelünk szinte minden akcióját eredményesen fejezte be, nálunk a ziccerek is kimaradtak,  már volt 37 pont is a hátrány. Magyar részről csupán 1-1 felvillanásra futotta Töröktől és Böröndytől. 

A befejező 10 percben már ellenfelünk is a pénteki csatájára gondolt, cseh részről is pihentek a kulcsemberek - csakhogy ők a negyeddöntőre, mi pedig a bentmaradásért zajló derbire készülhetünk. A meccs végén Kocsis Fanninak volt egy-két ügyes megmozdulása. 

Bár tét nélküli volt a mérkőzés, az aktív rotációban fontos szerepet játszó játékosaink közül igazán csak Böröndy játszott felszabadultan. Ha pozitívumot akarunk keresni, Török Ágnes 16 pontos és 8 lepattanós teljesítménye mellett azt elmondhatjuk: minden pályára lépő játékosunk szerzett pontot..


Magyarország: Böröndy 10, Weninger 2, Török 16, Kuttor 4, László 1. Cs: Tóth T. 8, Kádár 3, Kocsis 5.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus