A fiúk a spanyolokkal, a lányok a brazilokkal játszanak

A magyar fiúk a spanyolokkal, a lányok pedig a brazilokkal játszanak a debreceni U18-as 3X3 világbajnokságon a legjobb 16 között.

A fiúknál Uruguay 19-13-as, Fülöp-szigetek fölött aratott győzelmével eldőlt, hogy a magyar válogatott az A csoport negyedik helyén végzett. A legjobb 16 között ellenfelük a D csoport első helyezettje lesz, aki nem más, mint Spanyolország. Az ő erejükhöz elég annyi adalék, hogy azt a csoportot nyerték, amelyben ott volt Argentína és az USA is, utóbbiakat ma hosszabbításban győzték le a csoportelsőségért vívott ki-ki meccsen. Az összecsapásra 17 óra 20 perckor kerül majd sor.

A férfi tornához tartozik érdekességként, hogy a csoportmeccsek pontkirálya a magyar Horváth Kristóf lett, nem is kis fölénnyel. 49 pontot szerzett 5 találkozó alatt, ami 9.8-es átlagnak felel meg. A mögötte végző Puerto Rico-i Luis Gonzalez 38 ponttal, tehát 7.6-es átlaggal végzett, úgyhogy jócskán előzte a teljes mezőnyt a magyar fiú.


A lányok hibátlanul meneteltek, így csoportelsők lettek az A csoportban. Ellenfelük a nyolcaddöntőben a D jelű hatos negyedik helyezettje, azaz Brazília lesz, akik egyébként az ötödik kiemelést kapták még a torna előtt. A két kiesőt, Tunéziát és Indonéziát egyaránt 21-10-re sikerült legyőzniük, a három előttük végzőtől pedig alig-alig kaptak ki - Hollandiától 13-12-re, a csehektől 12-10-re, a belgáktól 15-12-re. Ez intő jel lehet, nem számíthatunk túl könnyű meccsre. Erre az ütközetre közvetlenül a fiúk meccse után, 17 óra 40 perckor kerül sor.

A mérkőzésekről élőképes streamet ezen a linken már adtunk délelőtt, itt nézhetitek majd meg ezeket a meccseket is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus