A fiúk csoportelsők lettek az U18-as 3X3 Eb selejtezőjén

A lányok csoportmásodikként, a fiúk viszont első helyen jutottak a legjobb nyolc közé az U18-as 3X3 Eb-selejtező szolnoki fordulójának első napján.

A lányok nyitották a napot Litvániával szemben, és nagyon jól kezdett a magyar csapat, Katona Bianka és Fister Csenge Alexandra révén 6-2-re vezettek a hazaiak, de még a meccs felénél is 8-5 volt az állás, hiába szereztek egyre több kosarat a litvánok a festékből. Kacerauskaite duplájával egyenlített ellenfelünk 9-9-nél, Litvánia pedig büntetőkkel át is vette a mérkőzés irányítását - végül 15-11-re győztek. Ez volt a lányok egyetlen meccse, mivel a Wales-i csapat nem érkezett meg, így a csoport második helyén továbbmentek - következő ellenfelük a holnapi negyeddöntőben a D-csoport első helyezettje, a Romániát és Ukrajnát is legyőző Izrael lesz.

A fiúk két egészen kiváló meccsen vannak túl. Az első találkozón a franciákkal néztek farkasszemet, és bár a gallok 3-0-s vezetésre tettek szert, innentől kezdve egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült: Kerpel-Frónius Gáspár és Durázi Krisztofer is 3-3 pontot szereztek, Máriás Gergely visszatett labdája után pedig 7-4 volt az állás. Egyenlítettek ugyan a franciák, de mindhárom említett magyar betalált kintről, Máriást pedig a palánk alatt sem igazán tudta tartani ellenfelünk, így 5 perc után 16-9-re vezettünk. 4 pontra visszajöttek a gallok, de Gulyás Milán is betalált kintről, visszavertük a felzárkózási kísérletet, a mérkőzés pedig kevesebb mint 7 perc játék után, Durázi ziccerével és 21-14-es magyar sikerrel ért véget.

A srácok második meccsét az írekkel játszották, ez volt az utolsó találkozó a nap folyamán, de a magyar fiúk lendülete nem tört meg. Óriási elánnal kezdtük az összecsapást, Gulyás 3, Kerpel-Frónius pedig 4 pontot szórt pillanatok alatt, alig kezdődött el a meccs, már 8-1-re vezettünk. Az írek legjobbját, Ryan Leonardot nem sikerült tartani, egyedül hozta fel ellenfelünket 8-6-ra, és még csak a harmadik percben jártunk. Lenyugodtak kicsit a kedélyek, 5 perc után viszont nálunk volt az előny 13-9 arányban. Egyedül Leonarddal volt gondunk, vele viszont elég sok - minden magyar pontra válaszolt, így 6 perc játék után 2-vel vezettünk megint. Kerpel-Frónius faulttal együtt szerzett kosarat, még a két büntetőt is a helyére rakta, Máriás pedig két palánk alól szerzett kosárral biztosította a győzelmet, amely ezúttal is 21-14 volt, csak most 9 perc alatt.

A srácok holnap a csehektől 20-8-ra kikapó, de Wales távolléte miatt egy vereséggel így is továbbjutó Andorrával ütköznek majd meg a legjobb 4 közé kerülésért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus