A fiúk elődöntőbe jutottak az U18-as 3X3 Eb selejtezőn

A fiúk az elődöntőbe is bekerültek az U18-as 3X3 Európa-bajnokság szolnoki selejtezőjében - a lányok a 7-8. helyen végeztek.

A mai napon rendezték Szolnokon az U18-as 3X3 Európa-bajnokság selejtezőjének második napját. A fiúk Andorrával kezdtek, és a Bartolomé testvérpárt nem nagyon sikerült féken tartaniuk a mérkőzés első felében, 4 perc után 5 ponttal állt jobban az ellenfél. Kerpel-Frónius Gáspár vezetésével jöttünk fel nagyon gyorsan 1 pontra (14-13), majd elszakadt a cérna az andorrai játékosoknál, két technikait is kaptak, ebből Kerpel-Frónius és Durázi Krisztofer összesen 5 pontot szórtak, 19-16-ra már mi vezettünk kicsit több mint 7 perc játék után. Kerpel-Frónius és Máriás Gergely is betaláltak, ezzel le is zártuk a találkozót, elődöntőbe jutottak a srácok.

A legjobb 4 között a belgákkal néztünk farkasszemet, akiknél sajnos Lenny Coppens ellenünk tartogatta csúcsformáját, 4 perc játék után az ő vezetésével volt 7-3 az állás Belgium javára. Kerpel-Frónius vezetésével megkezdtük a felzárkózást, majd Durázi ki is egyenlített 7-7-nél. Megint elhúztak a belgák Bea Mulumba és Buysschaert 5 pontjával, Kerpel-Frónius kosarai után viszont csak 2 pont volt a különbség két perccel a vége előtt. Itt aztán elfogyott a tudomány mindkét oldalon, a torna egyik legjobb irányítója, Charles Perrier szerzett még egy pontot, így 13-10-re nyertek a belgák, ők jutottak a döntőbe. Mivel bronzmeccset nem rendeztek, így a 3-4. helyeken végeztünk - mivel selejtező volt, mindegy volt a pontos végső sorrend.

A lányok gyorsan hátrányba kerültek Izrael elleni negyeddöntőjükben, 4-1-re vezettek az izraeliek pillanatok alatt, majd 3 és fél perc játék után már 6 ponttal álltak jobban. Négy perccel a vége előtt 12-5 volt az állás ellenfelünknek, de a születésnapos Fister Csenge és Katona Bianka pontjaival elkezdtünk felzárkózni, Takács Emese kettesével pedig már csak 2 pont volt a hátrányunk. Ekkor szerzett 3 nagyon gyors, demoralizáló kosarat Izrael, amivel biztosították 17-12-es győzelmüket. Az 5-8. helyekért az osztrákokkal játszottunk, akiknek ezen a meccsen az összes pontját két játékos, Kalaydijev és Wildbacher dobta, de velük sajnos nem tudtunk mit kezdeni. Végig minimális előnyben kosarazott ellenfelünk, 8-8-nál értük őket utól. A két említett osztrák 2 pontos előnyhöz juttatta észak-nyugati szomszédunkat, akik ezt az előnyt már nem adták le, 13-11-re nyertek, így a lányok a 7-8. helyeken végeztek.

Mindkét válogatottunk ott lesz a debreceni korosztályos Eb-n, hiszen rendező országként alanyi jogon indulhatnak majd a lányok és a fiúk is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus