A fiúk is győzelemmel kezdtek az U18-as 3X3 vb-n

A magyar fiú válogatott Durázi Krisztofer vezetésével Brazíliát győzte le az U18-as 3X3 világbajnokságon - ők is győzelemmel nyitották tehát a tornát.

U18-as 3X3 világbajnokság, Kazahsztán, Csoportkör, 1. meccs
Magyarország-Brazília 13-7

Az első perc végén szerzett vezetést Brazília, de Gulyás Milán egyenlített is egy támadópattanó után. Durázi Krisztofer a harmadik perc elején egy nagy zsákolással megszerezte az előnyt a magyar válogatottnak. A dél-amerikai válogatott fordított még ebben a percben, de Füzi Róbert és Durázi révén újra itt volt az előny a 4. perc kezdetén (4-3). Egy újabb egyenlítés után Durázi egy elég kemény faultot követően vette vissza újra a fórt, de a meccs felénél már újfent egál volt az állás - teljesen egyenlő erők küzdelmét hozta a találkozó.

Durázi két duplát is bedobott aztán a 6. percben, ami döntőnek bizonyult egy ilyen kevéspontos összecsapáson, ezzel léptek meg a mienk (9-5). A Szombathelyi Kosárlabda Akadémia játékosa egyébként nagy harcot vívott Felipe Franklin Santosszal - a brazilok az ő vezetése révén jöttek fel két pontra a 7. percben, de Durázi büntetőből válaszolt egyszer (10-7). Kerpel-Frónius Gáspár egy szép betörés után volt eredményes másfél perccel a vége előtt, Brazília pedig rengeteget hibázott kintről és a palánk alól is. Durázi még egy kettest értékesített, így 13-7 lett a végeredmény, győzelemmel kezdtek tehát a fiúk is.

A magyar csapat pontszerzői: Durázi 10, Gulyás 1, Kerpel-Frónius 1, Füzi 1.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus