A franciákon is átlépnének az U16-os lányok - élőképpel!

Két veretlen csapat találkozik ma az A-divíziós Eb-n - 17:15-től a középcsoport első helye a tét a mieink számára.

U16-os leány Európa-bajnokság, A-divízió, középdöntő. 3. mérkőzés

Magyarország - Franciaország 17:15

Tegnap Németországot is rendkívül meggyőzően, 23 ponttal győzte le U16-os leány válogatottunk, így öt mérkőzésből öt győzelemmel áll eddig az Eb-n - a középdöntőben 4-0 a mérleg eddig. Az öt találkozóból négyszer több mint húsz ponttal bizonyult jobbnak aktuális ellenfelénél, egyedül az első napon, a lettek tudtak ez alatt maradni - ők "csak" 17 egységgel maradtak alul. A mieink dobták a legtöbb pontot, szerezték a legtöbb lepattanót és osztották szét a legtöbb gólpasszt a teljes mezőnyt figyelembe véve, eddig tehát álomszerűen alakul a torna.

A legkomolyabb feladat azonban ma következik: a szintén 5-0-lal, a középdöntőben pedig értelemszerűen 4-0-lal álló franciákat is le kell győzni. A tét nem kicsi, bár olyan óriásinak sem neveznénk már, hiszen a találkozó győztese elsőként, a vesztese pedig másodikként jut a legjobb nyolc közé az F-csoportból. Az ellenfél egy győzelem esetén a török-portugál duó valamelyike lehet, amennyiben kikapnak Lelikék, akkor valószínűleg a csehekkel kell mérkőzni a négybe jutásért. 

Előbb azonban következik a presztízs szempontjából is jelentős franciák elleni meccs. A gallok eddig a németeket, a belgákat, a szerbeket, a letteket és tegnap a spanyolokat is megverték, de csak a belgákat tudták tíz pontnál nagyobb különbséggel legyőzni - az az egy meccs volt, amikor elérték a hatvan pontot, egyébként mindig ötven és hatvan között dobtak. A támadójátékuk nem a legnagyobb erősségük, ellenben védekezésben a harmadik legjobbak eddig az Eb-n és árulkodó, hogy 51 pontnál még senkitől sem kaptak többet - nagy kérdés lesz, hogy a mi erősségünknek számító támadójáték mire megy az ilyen védekezés ellen. A németek hasonlóan jók voltak hátul és összességében ők fogták meg a legjobban eddig a mieinket, de ennek ellenére több rohamot is végigvittek a lányok, így nem forgott veszélyben a győzelmük. A franciáknál senki nem átlagol tíz pont felett, nincs kiemelkedő fegyverük, a kérdés az lesz, hogy mi tudunk-e nekik hatvan pont felett dobni, vagy nem.

A találkozó 17:15-kor kezdődik, élőkép termésetesen most is van - hajrá Magyarország!

fotó, slide: FIBA Europe

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus