A görögök ellen folytatja A-divíziós szereplését az U20

Ma 18:00-kor játssza második találkozóját az U20-as A-divíziós Európa-bajnokságon válogatottunk a házigazda Görögország ellen. Váradi Attila csapata tegnap a Nagy-Britannia elleni győzelemmel kezdte a tornát, a görögök pedig Lettországot múlták felül két ponttal.

-A csapat a bravúros győzelem után éjfél körül ért csak vissza a szállásra, így késői reggelivel indult számukra a nap – mondta el lapunknak Horváth Orsolya technikai vezető. - Ezután videózás következett, a görög válogatott eddigi mérkőzéseit elemezték a játékosok Váradi Attilával, majd a szövetségi kapitány edzést tartott. A rendkívül fárasztó sorozatterhelés miatt (minden nap mérkőzés) csupán 45 percesek a foglalkozások, de a fiúk rendkívül jó hangulatban és nagyon elszántan edzettek. A délután pihenéssel és regenerálódással telik, szerencsére nincs sérült a keretben. Aztán magyar idő szerint 16:40-kor indulunk a csarnokba és 17:00-kor már a helyszínen leszünk – tette hozzá.

A görögök az első meccsen vereséget szenvedtek a tavalyi ezüstérmes Litvániától, tegnap viszont legyőzték a lett válogatottat, így ők is egy győztes meccs után érkeznek erre a derbire. A litván csapattól sem kaptak ki nagyon, nyolc pont volt a különbség, a lettek ellen pedig a hajrában, egy nagyon izgalmas találkozón arattak diadalt. Mindkét meccsen jóval több pont született, mint a magyar-brit ütközeten, a mieink jó védekezése találkozik tehát a görögök jó támadójátékával.

Legjobbjuk Eleftherios Bochoridis, a dobóhátvéd a két összecsapáson 20,5 pontot átlagol, védekezésben pedig a két blokkot – két és fél szerzett labdát átlagoló erőcsatár, Dimitrios Agravanis emelkedik ki. Bár csapatátlagban nem magasabbak számottevően, az Agravanis-Diamantakos belső páros 208 ill. 212 centis, a gyűrű alatt valódi tornyokként funkcionálnak – a mieinknél Molnár Márton 208 cm, a többiek (a pályára nem nagyon kerülő Török 205 centijét leszámítva) ennél jóval alacsonyabbak.

Élő statisztikákat itt nézhettek majd!

Fotó: fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus