A hatodik diadal már feljutást ér

Már csupán egyetlen csapat - de jó is ezt leírni - a magyar válogatott vereten az U18-as B-divíziós Eb-n. Lányaink hibátlan mérleggel masíroztak a legjobb négy közé, s ma az elődöntőben 19:15-től Lettországgal játszanak. Ha nyernek, döntősök, s elérik az eredeti célt, azaz feljutnak az A-divízióba!

Mészárosné Kovács Andrea együttese nagy különbséggel, 76-50-re verte a legutóbbi meccsen azt az izraeli csapatot, amely a miénkhez hasonlóan veretlenül várta azt a találkozót. Amikor azt kérdeztük a szakvezetőtől, hogy sikerült ezt az erős riválist ilyen simán két vállra fektetni, a következőket mondta: - Nem volt sima! A játékosaink is azt kérdezik tőlem, hogy miért jön le ez a meccsekről? A válasz: mert azok gondolják ez így, akik tudják az eredményt, de a meccseket nem látják a saját szemükkel! Attól kezdve szokott sima lenni egy meccs, hogy az ellenfél pihentet a következő mérkőzésre!
Azt meg már mi tesszük hozzá, nyilván akkor teszi ezt U18-as együttesünk éppen aktuális riválisa, amikor látja: nincs esély a győzelemre fiataljainkkal szemben, azaz lányaink alaposan megdolgoznak azért, hogy ellenlábasaink szakvezetői egy idő után erre az elhatározásra jussanak. 

Bízunk benne, hogy idővel ma este az elődöntőben a lett csapat is erre a sorsra jut...A szakvezetés mindenesetre felmérte a legújabb rivális játékerejét: - Most jön a legfontosabb két mérkőzés. Eddig azért dolgoztunk, hogy ide eljussunk, most pedig itt vagyunk, és ma azért lépünk pályára, egyrészt, hogy nyerjünk, másrészt pedig, hogy ezzel teljesítsük az eredetileg  kitűzött célt! A lett lányok fizikálisan, felépítésben jól néznek ki, tehát egy jó szerkezetű csapat, de úgy gondolom, e tekintetben nem maradunk el tőlük. Van egy erős ötösük, egy kiemelkedő játékossal a négyes poszton, de úgy érzem, a mi lányaink többet tudnak erről a játékról. Minden meccs más, de természetesen szeretnénk megint nyerni, megőrizni a veretlenségünket, aztán majd az esti meccs után eldől, mi lesz a következő feladat!

Élő statisztikákat ezen a linken követhettek majd! 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus