A lányok már a nyolc között Brazília legyőzésével

Nagyon rossz kezdés után, egy nagyon feszült hangulatú találkozón 11-8-ra győzött lány válogatottunk Brazília ellen az U18-as 3X3 vb-n.

U18-as 3X3 világbajnokság, Debrecen, Nyolcaddöntő
Magyarország - Brazília 11-8

A magyar csapat pontszerzői: Horváth 6, Aho, Tóth 2-2, Kányási 1.

A D csoport negyedik helyén végző brazilok azonnal vezetést szereztek az első támadásból, majd egy perc után növelték tovább előnyüket. A magyarok akcióit sikeresen hatástalanította a dél-amerikai gárda, büntetőből pedig tovább növelték előnyüket (0-3). Idegesen játszott ekkor válogatottunk, Tóth Tímea nagyon nehéz helyzetből elengedett dobása és kosara nagyon kellett (1-3), majd Horváth Krisztina is eredményes volt, kezdtünk visszajönni a meccsbe a harmadik perc kezdetén.

Nagyon megállt ezután a pontszerzés mindkét oldalon, a negyedik perc végén egyenlítettünk Horváth büntetőjével. Tóth egy szép dobócsel után értékesítette a ziccert, majd Horváth duplát dobott, már mi kezdtünk meglépni (6-3). Egy szép, palánk alatt átvitt ziccer után Aho még egy közeli tempóval betalált, de egyre feszültebb lett a meccs, egyre több lett a fizikalitás és a reklamálás is, ez pedig egy ideig a braziloknak kedvezett. A hatodik perc végén duplával zárkóztak, majd a hetedik perc elején egy nagyon sima egypontossal egyenlítettek is (7-7).

Kányási egy, az ellenfél hóna alatt feltett ziccerrel azonnal visszavette a vezetést, de a brazil lány jól használta testi erejét és újfent egalizált (8-8). Még nagyobb lett a feszültség a pályán és annak környékén, ebben a légkörben pedig nagyon kellett Horváth két betörésből szerzett kosara, amellyel a végjátékban nyomást tudott helyezni válogatottunk a kiegyensúlyozottnak egyébként sem tűnő brazilokra. Ellenfelünk az összes lehetőségét elhibázta, tiszta ketteseket és palánk alatti helyzeteket is mellédobtak. Mi Aho révén egy támadópattanó után még eredményesek voltunk, ezzel nyert a magyar csapat végül 11-8-ra.

Holnap délután 15:30-tól Olaszország válogatottja lesz a lányok ellenfele, miután a C csoport második helyén végző együttes 11-9-re múlta felül Új-Zélandot a nyolcaddöntők során.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus