A lányok nyertek, a fiúk kétszer kikaptak

Lányaink győzelemmel, fiaink két vereséggel kezdték szereplésüket a kínai Nankingban zajló ifjúsági olimpián a 3x3-as kosárlabda tornán.

Az egész torna nyitó mérkőzésén eléggé "egyemberes" volt fiú együttesünk, amely 21-19-es vereséget szenvedett Szlovénia ellen. A gárdából kiemelkedett Mike János, aki nem kevesebb mint 6 (!) két pontos kosarat dobott, ami a hagyományos kosárlabdában a triplának felel meg. A 19 magyar pontból 13 fűződött az ő nevéhez, Horváth Kristóf 3, Major Gergely 2, Kiss Attila Raul pedig 1 pontot tett a közösbe.

A srácok a második meccsüket a németek ellen vívták, s 18-13-ra kikaptak. A vereség fő oka elsősorban a gyenge távoli dobásmutató volt (1/11). A pontok itt már jobban megoszlottak, mint a nyitó összecsapáson, a németek ellen Kiss volt a legeredményesebb 5 ponttal, Mike és Horváth 3-3, Major pedig 2 pontot dobott.

Lányaink is Szlovénia ellen kezdtek, de ők nyertek. Az U17-es világbajnokságon és az U18-as B-divíziós Eb-n remeklő csapatból Aho Nina most is vezéregyéniség volt, s a 18-12-re megnyert mérkőzésen 10 pontot - benne két duplát - jegyzett. Nagy Dorottya 4, Tóth Tímea 3, Simon Cintia Mónika pedig 1 pontot dobott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus