A lányoknál címvédés volt, a fiúknál Katar az új bajnok

A lányoknál Franciaország megvédte címét, a fiúknál pedig Katar lett az idei U18-as 3X3 világbajnok.

Mint ismert, a lányoknál a mieink a legjobb 8 között kikaptak a spanyoloktól az utolsó pillanatokban, így nem jutottak az elődöntőbe. Ugyanezen az ágon a franciák csak 13-12-re verték a hollandokat, majd egyetlen ponttal bizonyultak jobbnak a spanyolok ellen is - ez egy borzasztóan szoros négyes volt. Az alsó ágon az USA simán verte Kínát, és a csehek is legyőzték Új-Zélandot az újfent nagyot játszó Krumpholcová vezetésével, Amerika azonban az elődöntőben már nagy falatnak bizonyult nekik. A bronzmeccset hat ponttal nyerte Spanyolország, a döntőben pedig szintén elmaradt a nagy csata - 21-12-re győztek a gallok, így megvédték címüket.

Az MVP is tőlük került ki, az 57 ponttal pontkirályi címet is nyerő Astou Gaye-t választották a legértékesebbnek. A mieink a 6. helyen végeztek 4 győzelemmel és 15.4-es dobott pontátlaggal.

A fiúknál az általunk legyőzött brazilok beverekedték magukat a legjobb 8 közé végül a spanyolok kárára, és simán verték Szlovéniát, Olaszország pedig 3 ponttal bizonyult jobbnak Grúziánál. A két gárda aztán a torna (talán) legjobb mérkőzését vívta egymással - az olaszok parádésan dobtak kintről Flavio Gay vezetésével, de a brazilok 8 pontos hátrányból is felálltak. A végén 6 másodperc volt hátra, az olaszok vezettek támadást 20-19-es előnynél, de Gay elvesztette a labdát, beütött egy faultot Fabricio Verissimón, aki mindkét büntetőjét bedobta 3 másodperccel a vége előtt, így győztek a brazilok. A másik ágon Katar három ponttal győzte le az argentinokat, a címvédő Új-Zéland viszont csak 1-gyel Uruguay-t. Az elődöntőben aztán Tai Vynyard jelenléte ellenére is simán győzött Katar 21-16-ra. Az olaszok is átgázoltak a címvédőn a bronzmeccsen, Katar pedig 20-12 arányban győzött Brazília ellen, így ebben az idényben ők lettek a fiúknál az U18-as 3X3 világbajnokok, méghozzá meggyőző teljesítménnyel.

A brazil Fabricio Verissimo 7 meccsen szerzett 67 pontjával lett pontkirály és MVP. Itt a magyar csapat a 15. helyen végzett 1 győzelemmel és 14.5 dobott ponttal.

Az egyéni számokról már beszámoltunk külön is: Kányási Veronika megnyerte az ügyességi versenyt, Füzi Róbert a harmadik helyen végzett a dobóversenyben, Durázi Krisztofer pedig szintén bronzérmet nyert a zsákolóversenyen. Az egyetlen nemzet voltunk egyébként, amely mindhárom számban kvalifikált valakit a döntőbe, és így természetesen az egyetlenek, akik mindhárom versenyben érmet is nyertek.

Gratulálunk a magyar csapat tagjainak az elért eredményekért és az elmúlt 5 napban nyújtott teljesítményért!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus