A legjobbkor a legjobban

A legfontosabb meccsén a legjobban játszva biztosan verte Szerbiát U18-as női válogatottunk, amely ezzel továbbjutott.

 

Magyarország-Szerbia 77-56 (17-15, 20-12, 24-16, 16-13)

Magyarország: Böröndy 6/3, Aho 12/6, Dubei 13/3, Kuttor 10, Kiss V.
Cserék:  Weininger 17/6, Studer 12/3, Tóth T., Török 5/3, László 2, Kocsis, Kádár.

Ellenfelünk szezett vezetést, idegesen, pontatlanul kezdtek a lányok a továbbjutás szempontjából ki-ki meccsen. Azért vezetett bő másfél perc elteltével csak 3-0-ra Szerbia, mert ellenfelünk játékosai 4 büntetőből hármat kihagytak. Kuttor Enikő egalizált egy kosár plusz büntetős akcióval.  Sajnos lányaink a pontok helyett a személyiket gyűjtögették, olykor teljesen feleslegesen, még a szerb térfélen szabálytalankova. Bő két és fél perc elteltével bónuszba is kerültek a szerb lányok, s elléptek 7-3-ra. Rendezetlen védelem ellen Weninger Virág talált be középtávolról, ám felállt védelem ellen tanácstalanok voltak fiataljaink, a szakasz közepén 11-5-re vezetett ellenfelünk. Weninger és Kuttor révén a tartottuk a lépést az ellenféllel, a szakasz hajrája egyértelműen a mi lányainké volt. Az ezúttal a fonalat elkapó Weiniger triplájára, valamint Studer Ágnes bravúros kosarára, büntetőire építve az utolsó közel 4 percet 10-1-re "hozva" fordítottak a lányok. 

Grundkosárlabdával indult a második negyed, indításból, közel másfél perc elteltével Weninger szerezte a szakasz első kosarát. Támadó pattanó után a szerbek feleltek, majd Aho Nina "köszönt be" a szerbeknek, látványos, egész pályás szóló után. A szakasz közepéhez közeledve "túlpörgött" a csapat, eladott labdáink után egy 6-0-s rohammal fordítottak a szerbek. A negyed közepén Aho triplájával visszaszereztük a vezetést, majd váltott vezetéssel haladt a két rendkívül ideges csapat. A mieinktől a két kisember, Studer és Aho hozta a pontokat. A 18. perc végén Dubei Debóra két értékesített büntető formájában megszerezte első pontjait. Ahogy az első, a második negyed vége is a mi lányainké volt. A külső sor villogott, a negyed utolsó 3 és fél percét a Studer, Aho Dubei trió vezétletével, ez utóbbinak a félidőt záró triplájával 11-0-ra nyerték lányaink, így 10 pontos előnnyel várhatták a második félidőt. Studer és Weninger eredményességének köszönhetően a padról érkező pontok tekintetében 18-3-ra vezettünk szünetben. 

Szerb kosárral indult a 2. félidő, amelyre Kuttor felelt szép mélységi játék után (két)pontos tempóval. Felváltva estek a kosarak, tartottuk a 10 pont körüli előnyt - többek között Aho ügyes támadás végén szerzett szép triplájával. Nem sokkal később megkapta a 3. hibáját. A helyért visszatérő Böröndy Dominika egy jó büntetője után 13 pontosra nőtt előnyünk. A szerb pad ellen technikait ítéltek a bírák, a büntetőt Dubei értékesítette, utána pedig a szerb zóna ellen Böröndy volt eredményes - 17 pontosra nőtt előnyünk. Jött egy rövid kapkodás, egy 5-0-s szerb roham, jókor jött Weninger újabb hármasa. Studer is "bevert" egyet a negyed hajrájában, amellyel kerek 20 pontosra nőtt az érezhetően megnyugodó, magabiztossá váló csapatunk előnye. A szakasz egy szerb kosárral, s 18 pontos magyar vezetéssel zárult. 

A záró szakasz elég alacsony színvonalú játékkal kezdődött, lányainknál kicsit csökkent a koncentráció, időt is kért Mészárosné Kovács Andrea. Több büntető kimaradt már ekkor, ám ezeket például Böröndy triplájával ellensúlyozva lányaink gond nélkül tartották 15 és 20 pont közötti előnyüket. A 36. percben Kuttor egy jó büntetővel elérte a dupla-duplát. Az utolsó percekben már a további csatárkra gondolva a szakvezetés pihentette a kulcsjátékosokat, azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik eddig csak alig, vagy egyáltalán nem.  A két győri lány, László Boróka és Török Ágnes - ő egy látványos triplával is -  pontokkal hálálta ezt meg. 

Összességében az ideges kezdés után a 15. és a 30. perc között nyújtott jó játékkal és dobóteljesítménnyel magabiztos, önbizalomnövelő győzelemmel zárta a csoportkört s jutott tovább válogatottunk. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus