A második meccset még könnyebben hozták a lányok

A debreceni U18-as 3X3 világbajnokságon a második meccset még simábban nyerte a magyar lánycsapat, így az első napot 100%-osan zárták.

Magyarország (2-0) - Venezuela (0-2) 15-3

A magyar csapat pontszerzői: Horváth 6, Kányási 5, Aho 2, Tóth 2.

A venezuelai együttes az első meccsen Spanyolországtól kapott ki 9-5-re, míg a mieink 16-9-re verték a szlovákokat. Az első percek sok hibával teltek, miután Tóth Tímea megszerezte válogatottunknak a vezetést. Aho Nina is betalált a második percben, majd két és fél perccel a kezdés után már 4-0-ra vezettünk Tóth újabb találata és Kányási Veronika kosara után. Megszületett az első venezuelai kosár is ezt követően, de a magyar együttes nem állt le.

Kányási két, Horváth Krisztina pedig három kosarat is szerzett, ráadásul utóbbi egyik találata kettőt ért, így 10-1-nél jött egy időkérés. Valamennyire sikerült megtörni a magyarok lendületét, de a dél-amerikai együttes tudatos helyzetkialakításban nem volt túl jó, a házigazda a pattanókat is sokkal jobban szedte, így esélyük sem volt a felzárkózásra a venezuelaiaknak. 11-3-ig sikerült tartaniuk ideiglenesen a lépést, de Aho kosara után Kányási az utolsó perc kezdetén még dobott egy kettest, majd jött a találkozó legeredményesebbje, Horváth is egy kosárral, így alakult ki a 15-3-as végeredmény.

A magyar válogatott ezzel két győzelemmel zárta a nyitónapot, holnap pedig 15:30-kor kezd Izrael ellen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus