A második negyed elejéig bírták az amerikai ritmust

A 12. percben csupán egyetlen pont volt az amerikai csapat előnye a bátran s jól kezdő Universiade-válogatottunk ellen, ám a következő 18 játékpercet 43-12-re nyerték az amerikaiak, akik így magabiztos győzelemmel jutottak az elődöntőbe. Lányainknak tapasztalatszerzésre nagyon jó volt ez a mérkőzés.

 

Egyesült Államok-Magyarország 84-43 (20-15, 19-12, 26-7, 19-9)

Esélyeshez méltó lendületes, agresszív játékkal kezdtek az ameriaiak - a mieink kissé megilletődötten. Nem egész 2 és fél perc elteltével 8-2-re vezettek az amerikaiak. A csapatunk első 5 pontját szerző Baksa Bettina büntetőivel kezdte el a felzárkózást Sterbenz Tamás csapata, Zele Dorina találata után pedig csuplán egyetlen pontra csökkent magára találó csapatunk hátránya. A folytatásban bátran, ügyesen játszottak a lányok, és a negyed második felében elsősorban Szamosi Amadea villanásaival tartani tudták a lépést az elképesztő fizikai adottságokkal megáldott amerikai lányokkal. A nyitó 10 perc után 5 ponttal vezetett az Egyesült Államok csapata.

A második szakasz elején Balla Dorottya két sikeres büntetője után ismét egyetlen pontra zárkóztak fel a lányok. Ekkor sajnos jött egy 4 perces hullámvölgy rossz dobásokkal, eladott labdákkal. Az amerikaiak ezt könyörtelenül megbüntették egy 10-0-s rohammal. A szakasz közepén Zele törte meg a hosszú magyar kosrcsendet, majd Fejes Fruzsina is megvillant egy ügyes kosár erejéig. Szünetben 12 ponttal vezettek az amerikaiak. 

Bár a második negyed első pontját Zele szerezte büntetőből, s az amerikaiak közel 2 percen át nem találtak a mi gyűrűnkbe, az ellenfél időkérése, s Szamosi ügyes kosara után fokozta a nyomást az amerikai csapat. Sajnos ellenfelünk letámadása, s remek lábmunkával "alátámasztott" hihetetlen agesszív védekezése óriási zavart okozott az ilyen intenzitású "elhártáshoz" nem szokott lányaink között. Sajnos sorra adták el a labdákat a mieink, s az ellenfél ezekből könnyen ziccerezhetett, s egy 8-0-s 2 perccel közel 20 ponttal lépett el lányainktól. Így aztán hiába működött zóna, csak ritkán találta szemben magát ellenfelünk felállt védelemmel. A szakasz második felében ráadásul kezdtek ráérezni az amerikaiak a zóna elleni játékra, ugynaakkor a mieinknek Vukov büntetőit leszámítva nem sikerültek a befejezések. Fokozatosan nőtt a különbség, sajnos ekkor nagyon egyoldalú lett a játék. A szakasz végén, azok után, hogy 7 és fél percen át nem sikerült akciókosarat dobni lányainknak, Pap Regina ugyan betalált, de a záró szakasz előtt 30 pont fölé nőtt a különbség.

A záró szakasz első percei kiegyenlített játékot hoztak, Koch Dóra büntetőivel, valamint Martonosi Zita ügyes találatával érte el csapatunk, hogy nem nőtt a különbség. A szakasz közepétől aztán igen. Az amerikaiaknál jöttek, akik addig kevesebbet játszottak, s nagyon szeretettek volna bizonyítani. Magassági és erőfölényüket kihasználva egy 13-0-s futással 40 pont fölé "hizlalták" előnyüket. Martonosi bokasérülést szenvedett, majd Balla emelt be egy szépítő hármast az ekkor meglepő módon zónázó amerikaiak ellen. Balla még a meccs végét jelző dudaszóra is betalált, de összességében győzött a papírforma és az erőtől duzzadó amerikai csapat.

Lepattanóban nem vertek "agyon" minket az amerikaiak (48-38), ugyanakkor belehajszolták lányainkat 25 eladott labdába.

Magyarország: Baksa 9, Martonosi 2, Vukov 4, Zele 7 Szamosi 8. Cs: Balla 7/3, Koch 2, Németh, Pap 2, Szabó, Fejes 2.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus