A négy közé jutásért játszik ma az U20-as válogatott

18:00-tól Fehéroroszország az ellenfél - ha nyernek Perlék, ott vannak a négy között, vereség esetén számít a pontkülönbség. 

U20-as Európa-bajnokság, B-divízió, felsőház

Magyarország - Fehéroroszország 18:00

A tegnapi, Macedónia elleni nagyon fontos siker után nincs ideje pihenni U20-as fiú válogatottunknak, hiszen ma egy legalább ennyire fontos találkozót vívnak Fehéroroszországgal szemben - a tét most már a legjobb négy közé kerülés. A csapat az A-divízióba való feljutást tűzte ki célul a hazai rendezésű Európa-bajnokságon és mivel ez az első három helyezett csapat "jutalma", így értelemszerűen kötelező bejutni az elődöntőbe. Ha ma legyőzik Váradiék a fehéroroszokat, a csoport második helye már biztos, hiszen a 2-1-es mérleg mellett a riválisainkat is legyőznénk - egy vereség esetén körbeverés is lehet (amennyiben a svédek is legyőzi ka macedónokat), így itt a pontkülönbség is számítana.

Mai ellenfeleink kezdésnek kikaptak Macedóniától öt ponttal, majd legyőzték Svájcot, végül agyonverték az örményeket - így kerültek a felsőházba, ahol tegnap 17 pontos vereséget szenvedtek el a minket is legyőző Svédországtól. A fehérorosz csapat is viszonylag szűk rotációval játssza le a mérkőzéseit, ez nekünk tegnap is előnyünkre vált a macedónokkal szemben, hiszen a második félidőben egyértelműen erőfölénybe kerültünk. 

Igazi félelmetes fegyverük nincs, ellenben három kulcsjátékosuk remekül egészíti ki egymást. Beliankou 17 ponttal házi pontkirály, meccsenként nyolc triplát emel rá, emellett jól lepattanózik, remekül passzol és 2,3 labdát lop meccsenként. Salash igazi úr a palánk alatt, pontokban, lepattanókban és védekezésben a torna legjobb magasemberei közé tartozik, már három dupla-duplát ért el és 93,8%-kal büntetőzik, ami a legjobb a mezőnyben. Harmadikként kiemelhető a négyes-ötöst játszó Kazlou, aki az Eb egyik leghatékonyabban dolgozó játékosa.

Ha a tegnap látott védekezést és jó ritmusú támadójátékot hozni tudjuk, minden esélyünk megvan a sikerre, ráadásul ha már kiemeltük a túloldal legjobbjait, ejtsünk pár szót Perl Zoltánról: eddig ő a torna pontkirálya, de vezeti a mezőnyt kiharcolt faultokban, bedobott kosarakban, bedobott kétpontos kosarakban és a triplavonalon belüli mezőnyszázalékban is. Mellette javuló formát mutat Váradi és nagyon hasznos Filipovity is, de a keret egésze egyre inkább összeérik, jól egészítik ki egymást a srácok és rotációs lehetősége is van Pór Péternek. 

Ma mindent vagy semmit!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus