A németek ellen fejezik be a csoportkört az U16-os lányok

Ma délután 14:15-től U16-os lány válogatottunk az eddig veretlen németek ellen játssza utolsó csoportmeccsét.

U16-os A-divíziós Európa-bajnokság, A-csoport, 3. mérkőzés

Magyarország - Németország 14:15

A magyar válogatott 1-1-es mérleggel áll két játéknap után, viszont ma egy borzasztóan nehéz mérkőzés elé néznek a lányok, az a Németország lesz ugyanis az ellenfél, amely eddig hibátlan, 2-0-s mérleggel áll, és 53-40-re megverte a spanyol válogatottat is vasárnap.

Azt is hozzá kell tenni, hogy egy rendkívül sok hibával tarkított mérkőzést nyertek hosszabbítás után a németek, a ráadásban bizonyultak jobbnak 13-0-ra egy 40-40-es rendes játékidő után. Sok eladott labdája volt a németeknek, 1-gyel még annál is több, mint nekünk a spanyolok ellen (szám szerint 27), viszont ezen a mérkőzésen is kijött legnagyobb előnyük, a palánk alatti fizikalitásuk - miután rommáverték a portugálokat pattanózásban, a spanyolok ellen is hoztak egy 59-35-ös különbséget ebben a szegmensben. Mondhatni megvan, mire kell készülnie Mészárosné Kovács Andrea tanítványainak, de ahogy a szakvezető az Eb előtt kiemelte, fizikailag hátrányban leszünk a legtöbb együttes ellen - legfőképpen Luisa Geiselsolder és Emily Bessoir azok, akikre ilyen szempontból figyelni kell.

Ettől függetlenül a németek sem verhetetlenek, a támadójátékuk nem volt meggyőző, leszámítva a 26 pontos, 14 lepattanós dupla-dupláig jutó Leonie Fiebichet. Rá és Geiselsoderre kell leginkább figyelni - utóbbi eddig a két meccsen összesen dobott 25 pontja mellett leszedett 23 pattanót, és kiosztott 7 gólpasszt is, utóbbi főleg figyelemreméltó egy magasembertől.

Nem néz tehát könnyű meccs elé a magyar válogatott, ennyi bizonyos. Ha sikerül nyerni és legalább 13 ponttal, akkor biztosan csoportelsők vagyunk, függetlenül a spanyol meccs eredményétől. Ha a spanyolok kikapnak a portugáloktól, akkor elég egy sima győzelem is, de ezzel az eddigiek alapján kár számolni. Ha a papírforma szerint nyernek a spanyolok, mi pedig pont 13 ponttal győzünk a németek ellen, érdekes holtverseny alakulhat ki, akkor ugyanis a minitabella is egál lenne egymás elleni eredményre és kosárkülönbségre is. Ha nyernek a spanyolok, mi pedig kevesebb mint 13 ponttal győzünk vagy kikapunk, akkor harmadik helyen végzünk. Ebben az esetben a B-csoport második helyezettjével, az olasz-litván mérkőzés vesztesével játszunk a legjobb 16 között. Ennyire viszont talán kár még előre számolgatni, előbb a németek elleni találkozót kell minél jobban megoldani.

Hajrá lányok, hajrá magyarok!

A mérkőzést élőben is figyelemmel követhetitek:

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus