A nyolc közé jutásért játszanak az U16-os fiúk

Győzelem esetén a felsőházban, vereség esetén a 9-16. helyért folytathatja válogatottunk a B-divíziós Európa-bajnokságot. 

Szlovákia legyőzése után utolsó csoportmeccsét is megvívja ma az U16-os magyar válogatott a B-divíziós Európa-bajnokságon, az ellenfél ezúttal Bosznia-Hercegovina lesz.

A csoportot jelenleg Csehország vezeti 4-0-s mérleggel, majd jön Bosznia-Hercegovina és Magyarország 3-1-gyel, Írország 2-2-vel, végül a már biztosan alsóházi Szlovákia és Norvégia 0-4-gyel - ebből is kiderül, hogy a mérkőzés tétje a mieink számára a legjobb nyolc közé jutás, hiszen az első két helyezett itt, a 3-4. helyezett a 9-16. pozícióért, az 5-6. helyezett pedig az alsóházban folytathatja. Tegnap Szlovákia ellen magabiztos győzelmet aratott a társaság, míg a bosnyákok este 97-71-re léptek át Írországon, ők is remekül hangoltak erre a kiemelten fontos összecsapásra.

A bosnyák csapat sok dologban hasonló szintet hozott eddig, mint a magyar válogatott, de lepattanózásban azért előrébb tartanak, a festékből is valamivel hatékonyabbak, illetve több mint kétszer annyi pontot szereztek leindításból, mint a mieink. Ezekre a tényezőkre mindenképpen figyelni kell, és említsük meg, hogy Bosznia-Hercegovina eddig az Eb harmadik legponterősebb csapata, támadásban nagyon komoly minőséget képviselnek. 

A mérkőzés 19:30-kor kezdődik és az alábbi linkre katintva élőben nézhető!

fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus