A sírból hozták vissza a lányok - bent maradhatnak

Drámai fordulatokban bővelkedő meccsen nyolc pont volt lányaink hátránya Portugália ellen az U18-as Eb-n, innen  sikerült fordítani.

 

Drámai fordulatokban bővelkedő meccsen a záró szakasz közepén 8 pont volt a hátrányuk lányainknak Portugália ellen az U18-as Eb-n. Innen  sikerült fordítani, így ha holnap is nyernek bentmaradhatnak a lányok

Portugália - Magyarország 57-58  (17-14, 6-15, 22-15, 12-14)

Kuttor Enikő révén ügyes akciót követően a mieink szereztek vezetést, majd a magasbedobó rögtön ezt követően újra betalált - mindkétszer Böröndy Dominika volt a "feladó". Közel két perc elteltével egy tripla formájában ellenfelünk is megszerezte első pontjait, ez nagy lökést adott ellenfelünknek, amely zsinórban hét pontot dobott. Az újabb fordulatot Böröndy triplája jelentetette. Váltott vezetéssel haladtak a csapatok, majd a szakasz közepén kapott kosár után letámadás ellen eladták lányaink a labdát, négy ponttal ellépett Portugália. Mészárosné Kovács Andrea időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. Dubei Debóra vezérletével visszavettük a vezetést, végül a negyed hajrájában ismét jött néhány bosszantó eladott labda, valamint két khagyott büntető így tíz perc után három ponttal ellenfelünk vezetett. 

A második szakasz kihagyott magyar ziccerekkel kezdődött, majd a magát nagyon összekapó Kuttor villant újra. A tornán eddig nem egészen 6 pontos átlagot összehozó játékos a 11. percben 8-nál járt. Jól védekeztek a lányok, 1-1 ellen talán a legszervezettebben eddig a torna során. Dubei kosár plusz büntetős játékával visszavettük a vezetést, közben Koszturkova szenvedett Kiss Virág őrizetében, le is cserélték a portugál centert. A negyed első felét 10-0-ra nyerték lányaink, úgy, hogy a triplák nem "ültek", s a büntetőkből is általában csak 1-1 ment be. Zónára álltak át a portugálok, amivel megtörték a mieink lendületét, a hetedik percben egy bravúros kosár formájában megszerezték első pontjaikat. Megint jött némi kapkodás a félidő hajrájában, viszont ellenfelünk ziccert hibázott. Kuttor próbálta két jó büntetővel átlendíteni a csapatot a holtponton, így félidőben hat ponttal vezettek lányaink. 

A második félidő türelmesen, szépen végigjátszott támadás után Aho Nina kosarával kezdődött. Erre letámadó ellenfelünk másfél perc alatt zsinórban kilenc ponttal felelt teljesen összezavaródó, a labdákat egyre-másra eladó csapatunk ellen, s átvette a vezetést. Az időkérés sem segített, a letámadó, s abból zónába visszazáró ellenfél lendületben maradt, s összességében 31-23-as vezetésünk után egy 15-0-t "repesztett". A több, mint négy perces magyar kosárcsendet Dubei törte meg triplával, majd a következő akció végén távoli duplát dobott a Diósgyőrből Sopronba igazoló bedobó. Böröndy labdaszerzés után ziccerrel egyenlített. Teniszezők figyelem, ezzel lett 40-40! Studer Ágnes büntetőivel sikerült visszaszerezni a vezetést, de csak rövid ideig, válaszként triplát dobtak a portugálok. Sajnos Kuttor az első félidőben oly "forró" keze kihűlt, a záró szakasz előtt egy ponttal ellenfelünk vezetett. 

A záró szakasz elején újra eladtuk a labdákat, a portugálok köszönték szépen, duplát majd triplát szerezve hat ponttal elléptek - jött is az időkérés. Nem segített. Vegyes védekezésre álltak át a portugálok, négyen zónáztak, egy alacsony, igaz "vérszívó, pióca" típusú játékosuk pedig Dubeit őrizte, Több, mint négy perc elteltével mégis ő dobott triplát, ám a túloldalon azonnal visszakaptuk. A szakasz közepén nyolc ponttal vezettek a portugálok, a kiesés szélén állt csapatunk. Weininger triplája éltette a reményeket, majd labdaszerzés után Dubei hagyott ki ajtó-ablak ziccert. Ekkor ellenfelünk is rontott, Weninger viszont újabb triplát emelt be, 2 pontra feljöttünk 3 és fél perccel a vége előtt. Portugál időkérés után Koszturkova duplát dobott, de Dubei hármassal felelt. 2 perccel a vége előtt -1-nél labdánk volt fordítani, s Kuttor - hosszú hallgatás után - a legjobbkor szólt ismét hozzá a meccshez, találatával visszaszerztük a vezetést. 

Az utolsó percre is így fordultunk. Aho vállalta a dobásokat, előbb ő, majd Kiss szerezte vissza a lepattanót, majd 14 másodperccel a vége előtt eladtuk a labdát... pedig volt még a támadóidőből, s ellenfelünknek esze ágában nem volt szabálytalankodni... Az amúgy 14 pontig jutó Maianca Umbano kisasszony 4 másodperccel a vége előtt Kiss hóna alól feltette a labdát, amely kicsit "gondolkodott", majd leperdült a gyűrűről - nyertünk! 

S ha holnap is nyerünk az észt-lengyel meccs győztes ellen - bentmaradunk! 

Magyarország: Böröndy 7/3, Aho 2, Dubei 23/12, Kuttor 14, Kiss 2.
Cserék: Tóth T. 1, Studer 2, Weninger 7/6, Török.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus