A skótok ellen zárják a csoportkört az U16-os fiúk

Ma délután 15:00-tól az eddig nyeretlen Skócia ellen zárja a csoportkört a magyar U16-os fiú válogatott a B-divíziós Eb-n.

U16-os B-divíziós Európa-bajnokság, Csoportkör, 5. mérkőzés

Magyarország - Skócia 15:00

A magyar csapat a záró találkozón a csoport leggyengébb együttese ellen léphet pályára, hiszen a skótok eddig 0-4-gyel állnak, esélyük sem volt a győzelemre egyik mérkőzésen sem - az izraeliek 73, a macedónok pedig 53 ponttal bizonyultak jobbnak náluk, de tegnap az angolok is 25 ponttal verték őket, az írek pedig 17 egységgel, utóbbi két együttes pedig a második félidőben egyáltalán nem szakadt meg azért, hogy növelje előnyét. Az eredményekből azért látható, hogy nincs túlságosan kiemelkedő játékosuk - a center, Harry Morrice (8.5 pont, 6.2 pattanó), hátvédjük, Callan Low (6.0 pont, 8.2 pattanó) és Jordan Ferguson (6.8 pont, 5.5 pattanó) a legjobbak, de összességében ők sem túl hasznosak.

Teljesen egyértelműen kötelező győzelem lenne ez, ennél a skót együttesnél sokkal jobb a magyar válogatott, de ahogy arról este volt szó, Somogyi Ádám és Martinez Ralf is megsérült az előző, Izrael elleni mérkőzésen, Somogyi ráadásul jó eséllyel nem játszik már az Eb hátralévő részében, márpedig eddig ő volt az egyik legjobb emberünk eddig a tornán. Ha egyikőjük sem lesz bevethető ma, az azért megkavarhatja az erőviszonyokat, ráadásul az Izrael elleni vereség után az sem biztos, hogy a legjobb állapotban vagyunk fejben - hogy túl tudjuk-e magunkat tenni a nehézségeken, az majd délután 3 órától kiderült.

Az mindenesetre biztos, hogy nyernünk kell a minimális 8-ba jutási esélyeink életben tartásához. Velünk egy időben játszik majd Anglia és Macedónia, arról pedig volt már szó tegnap, hogy 5 vagy 6 pontos macedón győzelem kell ezen a találkozón ahhoz, hogy Magyarország bejuthasson a negyeddöntőbe - minden más eredmény esetén a 9-16. helyekért folytatjuk, függetlenül attól, mi mit játszunk a skótokkal.

Hajrá srácok, hajrá magyarok!

A meccs élő statisztikáját ezen a linken eléritek!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus