A szlovéneket megverték az U20-as fiúk

Az U20-as férfi válogatott Olaszországban vett részt négyestornán a hétvégén - az első napon a házigazdáktól szoros meccsen szenvedtünk vereséget, a második nap nagy győzelmet arattunk a szlovének ellen, ma viszont a spanyolok jobbnak bizonyultak a magyaroknál.

A kosarsport.hu beszámolója az első meccsről:

"Felkészülési torna, Domegge di Cadore, Olaszország
Olaszország U20 - Magyarország U20 66-59 (15-16, 17-13, 19-19, 15-11) 

Magyarország: Pongó 5, Mócsán 5, Antóni 3/3, Andrássy 9/6, Olasz 5. Csere: Demeter 3, Peringer 5, Krivacsevics 5/3, Szabó 5, Horváth 14/12.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Finiséhez érkezett a magyar U20-as fiú kosárlabda válogatott felkészülése. Nemzeti csapatunk a jövő héten rajtoló finnországi Európa-bajnokság előtt Domegge di Cadoréban szerepel egy négyes tornán, Pór Péter csapatának első ellenfele péntek este a házigazda olasz válogatott volt. 

A kevés kosarat hozó találkozó végig szorosan alakult, hét ponttal nyertek a szintén A-csoportos taljánok. 

Pór Péter, a magyar válogatott szövetségi edzője: Ismét jó mérkőzést játszottunk, sajnos a negyedik negyed közepén volt egy kis megingásunk, ami - bár visszakapaszkodtunk utána - végül döntőnek bizonyult. Kicsit fásultak voltak a srácok, talán az utazás miatt, voltak koncentrációs problémák is, amik főleg a kétpontos dobásokban mutatkoztak meg, de így is végig együtt mentünk az ellenféllel, vezettünk is, jól dolgozott a csapat."


 

Felkészülési torna, Domegge di Cadore, Olaszország, Szombat
Szlovénia U20 - Magyarország U20 72-78 (23-20, 13-17, 18-13, 18-28)

Magyarország: Pongó 26/9, Mócsán 3/3, Hódi -, Andrássy 12/3, Peringer 4. Csere: Horváth 21/12, Demeter 2, Olasz 6, Krivacsevics 3/3, Szabó -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A második összecsapáson nagy sikert ért el Pór Péter csapata, hiszen a jó erőkből álló Szlovéniával végig tartani tudta a lépést, sőt... A félidőben egy ponttal vezettünk, majd hiába nyerte 5-tel a harmadik negyedet az ellenfél, az utolsó 10 percben mozgósították erőtartalékaikat mieink, 28 pontot szórtak a szlovéneknek, így összességében 6 ponttal bizonyultak jobbnak ellenfelüknél a szombati napon.

Pór Péter, a magyar válogatott szövetségi edzője kosarsport.hu-nak: - Nagyon komoly csapattal kerültünk szembe, azt gondolom, hogy a felkészülési időszakban most találkoztunk a legerősebb ellenféllel. Az olaszok ellen egy kicsit fásultan, enerváltan játszottunk, de így is végig partiban voltunk a hazaiakkal, ma viszont összekapták magukat a fiúk, védekezésben és támadásban is nagyot alkottak. Megvolt az akarat, persze időnként be-becsúsztak hibák is, de pozitívum, hogy fel tudtuk venni a kesztyűt egy ilyen erős kosárnemzettel is. Támadásban olykor szellemesen játszottunk, védekezésben pedig sokszor megoldhatatlan feladat elé állítottuk őket. Ez a győzelem óriási fegyvertény a fiúktól. 


Felkészülési torna, Domegge di Cadore, Olaszország, Vasárnap
Magyarország U20 - Spanyolország U20 62-100 (20-21, 7-25, 18-31, 17-23)

Magyarország: Mócsán 23/9, Demeter 5, Antóni 9/9, Andrássy 5/3, Peringer -. Csere: Krivacsevics 9/3, Olasz 6, Horváth 5, Hódi -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Ezen mérkőzésen sajnos csak egy negyedig tudtuk tartani a lépést a nagyon erős spanyolokkal - egy pont volt a hátrányunk 10 perc után, de gyakorlatilag a félidőre eldőlt a meccs, ott 19 pontos fórban voltak a hispánok. Erre még rátettek egy lapáttal a harmadik negyedben, így nem volt kérdés a győztes kiléte, végül 38 ponttal győzött Spanyolország.

Forrás - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus