A törökökkel játszanak az U16-os lányok

18:45-től Törökország ellen játszik U16-os lány válogatottunk - a tét az, hogy holnap a 9-10., vagy a 11-12. helyekért játszhatunk-e.

U16-os A-divíziós Európa-bajnokság, 9-12. helyért

Törökország - Magyarország 18:45

A törökök érdekesen jutottak el idáig: összesen egy mérkőzést nyertek, de azt a legjobbkor. Simán kikaptak attól a Litvániától, akik ellen mi csak az utolsó pillanatokban szenvedtünk vereséget (60-77), a házigazda olaszok még könnyebben nyertek ellenük (47-75), míg az oroszok 13 ponttal bizonyultak jobbnak náluk (54-67). Az egyenes kieséses rendszerben a németek ellen 20 pontos zakót kaptak (43-63), tegnap azonban megverték Svédországot (66-53), így biztosították helyüket az A-csoportban.

Elég szépen eloszlanak a statisztikáik, ez lehet az egyik nehézség majd ellenük, a másik pedig a center, Anil Soysal, aki 10 pontja mellett 6.2 pattanót is átlagol és jó százalékokkal dolgozik. Rettenetesen nagy dolgokat azonban sem ő, sem más nem mutatott eddig a törököktől - figyelni kell rájuk a svédek elleni győzelmük után, az nyilván sokat dobott a hangulatukon, de ugyanez elmondható a mieinkről a szerbek elleni sikert követően, és az eddigi eredmények alapján mi a jobb csapatokat is sokkal jobban megszorongattuk, mint ők. A győztes holnap a 9. helyért játszhat, a vesztes a 11. pozíciót célozhatja még majd meg.

A mérkőzést élőben is figyelemmel követhetitek az alábbi linken:

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus