A továbbjutásért játszanak az U18-as fiúk

Chester Lewis nélkül csap össze válogatottunk Bulgáriával - a tét a csoport első helye és a továbbjutás. 

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör

Magyarország - Bulgária 16:30

Utolsó állomásához érkezett a torna csoportköre, és annak ellenére, hogy eddig négyből négy mérkőzést nyert a magyar válogatott, a továbbjutás egyelőre nem vehető biztosra. Ugyanis az ellenfél a 3-1-es mutatóval álló Bulgária, míg a csoportban még Lengyelország is 3-1-gyel áll, tehát amennyiben a mieink kikapnak és a lengyelek nyernek, körbeverés lesz az első három helyen. Továbbjutni pedig csak a két legjobb fog...

Egy komoly problémával kell számolnia Ferenczi Tamásnak, ugyanis tegnap Chester Lewis komolynak tűnő térdsérülést szenvedett, így rá valószínűleg már nem számíthat az Eb során. Az ő hiánya fájó lehet, de a gárda több játékosa is bizonyította már, hogy fel tud lépni, amikor kell, márpedig most nagyon kell - a bolgárok az Európa-bajnokság egyik legjobb csapataként dolgoznak eddig.

Gyors és hatékony támadójátékot játszanak, ugyan gyengébben dobnak a mieinknél, mégis több pontot átlagolnak, pedig a magyar válogatott is negyedik ebből a szempontból a torna teljes mezőnyét figyelve. A játék több elemében is nagyon hasonló szintet képviselnek a felek, döntő lehet egy-egy jobb periódus, egy-egy komolyabb hiba, a mentális állapot vagy akár a fizikális is.

Ha győzünk, mindenképpen továbbjutunk csoportelsőként, ha nem, akkor számít egyrészt a lengyelek meccse, másrészt a pontkülönbség is - igaz, utóbbiban messze mi vagyunk a legjobbak eddig, tehát jó esélyekkel indulunk.

A meccs élő statisztikáját ezen a linken találjátok!

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus