Albánia ellen javítottak az U20-as fiúk

Magabiztosan játszott és végig vezetve aratott nagy különbségű győzelmet az U20-as fiú válogatott Albánia ellen.

U20-as Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör, 3. mérkőzés

Magyarország - Albánia 81-52 (18-9, 20-12, 25-18, 18-13)

Magyarország: Váradi 13/3, Perl 28/6, Filipovity 16/3, Keller 4, Kővágó-Laska 2.

Csere: Peringer 7, Kósa 2, Révész 2, Nagy -, Bán 6/3, Andrássy 3. Szövetségi kapitány: Pór Péter.

Megfelelő szellemben, esélyeshez méltó módon nyitotta a mérkőzését a magyar csapat, melyben bár Peringer villámgyorsan begyűjtött három személyi hibát, egyáltalán nem küzdött problémákkal a palánkok alatt. Sőt, hosszú ideig totálisan kizárta az albánokat a szigorított területből a házigazda együttes, mely kilenc pontos előnyre tett szert az első negyedben.

Bár a külső dobásokkal akadtak gondok, a mezőnyhatékonyságra nem lehetett panasz magyar oldalon, arra viszont igen, hogy a büntetőzéssel hadilábon álltak fiaink, akik Perl élenjárásával tovább távolodtak ellenfelüktől, s két számjegyű különbséggel vonulhattak hosszabb szünetre.

A harmadik negyedben talán a nagyobb előny kissé szellősebbé tette védekezésünket, az adódó lehetőségekkel pedig éltek az albánok. A lepattanózást közel egálra hozták a vendégek, de a magyar együttesnek még az a luxus is belefért, hogy komoly mennyiségű büntetőt hibáztak el Perlék, ezzel együtt is újfent hozzá tudtak tenni fórjukhoz. 

A pusztán csak formalitásként ható záró játékrészben Pór Péter már pihenőt adott a húzóembereknek, persze csak azt követően, hogy Perl kosara után már 29 egysényi magyar fórt mutatott az eredményjelző. Az albánok pedig annak örülhettek, hogy harminc pontot belül tudtak maradni. Válogatottunk önbizalomnövelő sikert aratott, de arra mindenképpen figyelniük kell a fiúknak, hogy az Európa-bajnokság folytatásában pontosabb büntetőzésre lesz szükség, ugyanis 14-szer hibáztak a vonalról. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus