Anglia ellen folytatják az U16-os fiúk

Ma délután 15:00-tól Anglia ellen folytatja szereplését U16-os fiú válogatottunk a B-divíziós Európa-bajnokságon.

U16-os B-divíziós Európa-bajnokság, Csoportkör, 2. mérkőzés

Magyarország - Anglia 15:00

Tegnap mindkét csapat győzelemmel kezdte a tornát - a mieink Macedóniát 63-57-re, az angolok pedig Írországot 65-50-re verték, nagyon könnyű mérkőzésre nem számíthatunk.

A mieink jól kezdtek, igazi csapatmunkával sikerült legyőzni a macedónokat, ami a továbbiakra nézve biztatónak tűnik - pontok tekintetében Dancsecs András, Somogyi Ádám és Kelenföldi Domonkos jutottak el 10-ig, de gyakorlatilag mindenki hozzátett valamennyit a sikerhez, a 36 pattanónk például úgy jött össze, hogy hárman jutottak el 5-ig, hárman pedig 4-ig ebben a kategóriában, csapatként funkcionáltunk jól. Az angolok egy teljesen más mérkőzést játszottak az írekkel - rengeteg támadást vezetett mindkét csapat, 65-50-re nyerték a pattanózást is az angolok a végeredmény mellett, míg ugyanez a szám nálunk 37-36 volt a macedónok javára. Sok volt az eladott labdájuk is, próbáltak minél gyorsabban minél több támadást vezetni, úgyhogy várhatóan ez egy gyorsabb tempójú mérkőzés lehet, mint volt az előző.

Az angoloknál rögtön két érdekességet emelnénk ki: Ökrös Máté játékosként, Berényi Péter pedig segédedzőként tagja válogatottjuknak, van tehát magyar vonatkozása is az angol együttesnek. Ökrös az első meccs egyik legjobbja volt (14 pont, 4/10 tripla) egy másik hátvéd, Jacob Round mellett (21 pont, 3/8 tripla, 8 pattanó, 7 szerzett labda), aki azonban sokszor is szórta el a labdát (7 eladott labda). Míg nálunk szépen eloszlottak a játékidők, az angoloknál világosan látszódnak a szerepek - Round és Ökrös mellett Kareem Queeley (9 pont, 8 pattanó, 5 gólpassz) a harmadik periméterjátékos, a két kezdő magasember Arinze Emeka-Anyakwo (4 pont, 16 pattanó) és Richard Amaefule (8 pont, 13 pattanó), az ő első cseréjük pedig Hosana Kitenge (9 pattanó), rájuk kell leginkább készülnünk.

Bár az angolok kellemetlen ellenfelek lehetnek a várhatóan nagyobb tempó miatt, azért itt is bőven nyerési esélyekkel lépünk pályára, hiszen borzasztóan sok hibával játszanak, ezt pedig szépen kihasználhatjuk - az első mérkőzésen nálunk jóval kevesebb probléma volt, és bár nehéz a kontinenstorna elején megítélni az erőviszonyokat, de azért jó eséllyel egy jóval nehezebb ellenfelet tudtunk legyőzni, mint ők. Az mindenesetre látszik, hogy a továbbjutás szempontjából ez egy kulcsmeccs lehet rögtön - messze van még a csoportmeccsek vége, de elég jó helyzetbe kerülne válogatottunk, amennyiben Macedónia után Anglia skalpja is meglenne.

Hajrá srácok, hajrá magyarok!

A találkozó élő statisztikáját itt megtaláljátok!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus