Az A-divíziós Eb-re készülő U16-osok újabb diadala

A csütörtök esti 79-50-es győzelmet követően a magyar válogatott ismét legyőzte Románia legjobbjait a péntek délelőtti összecsapáson.

Lasztoméry András technikai vezető beszámolója:

A csütörtöki csapathoz képest ezúttal Czukor Dalma és Gereben Lívia ki-, még Studer Ágnes és Pusztai Petra bekerült a csapatba.

Roppant pontatlan, csapkodó volt a játék az első tíz percben. A románok ugyanazt a játékot játszották, mint előző nap keményen, már-már durván próbáltak kosárlabdázni, amely stílus időnként átváltott alattomossá, ezt jelezte is a két sportszerűtlen hibájuk.

Az első negyed a kialakult csapkodó játéknak és a sok pontatlanságnak is köszönhetően roppant pontszegényre sikeredett.

A második tíz perc során mindkét edző igyekezett rotálni a sorokat, ez meg is látszott az eredményen, hiszen a magyar kispadon sokkal jobb, képzettebb játékosok ültek, ennek köszönhetően folyamatosan nőtt a mieink előnye.

Térfélcserét követően Magyar Gergely vezetőedző letámadásra vezényelte ki a pályán lévőket. Meg is lett az eredménye, hiszen a képzetlenebb románok sokszor vagy lépéshibát vétettek vagy kidobták a labdát a pályáról. A találkozó ezen periódusában több szerzett labdánknak köszönhetően sikerült könnyű gyorsindításos játék után pontot szereznünk.

A vendégek elfáradtak, feladták a találkozót, a magyar csapat pedig kihasználta a lehetőséget és időnként tetszetős akciókat vezetve növelte előnyét.

A találkozón nem nagyon szeretnék kiemelni senkit, hiszen egy nálunk sokkal gyengébb ellenfelet sikerült legyőznünk, harminckét eladott labdával és harminchárom százalékos dobóteljesítménnyel.

Voltak pozitív dolgok is, például a huszonöt támadó lepattanó, a harminckilenc szerzett labda.

Van még min javítani. A győzelmeknek lehet örülni és kell is, de mértékkel a dolgokat helyén kezelve.

A miskolci felkészülési időszakot lezárva Magyar Gergely szűkítette keretét. Angyal Nikolettől elbúcsúztunk. Nikinek köszönjünk a velünk töltött időszakot és munkát és kellemes pihenést kívánunk.

Utólag csak egy üzenet Nikinek: Ne szomorkodj !

A csapat legközelebb hétfő délután találkozik Debrecenben és folytatja a felkészülést az EB helyszínén.

Magyarország – Románia 75-27 (10-9, 20-6, 19-8, 26-4)

Magyarország: Studer 14, Pusztai 3, Török 6, Soós 10, Angyal 2. Cs.: Doktor 4, Lelik 11/3, Szeli 6, Liska 1, Mérész 6, Foitl 5, Herman 5, Radócz 2.

Az eredmény alakulása: 3. p.: 4-4, 7. p.: 7-5, 14. p.: 15-13, 18. p.: 26-15, 23. p.: 38-17, 27. p.: 45-19, 35. p.: 63-25, 39. p.: 75-27

Forrás: wbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus