Az angolok elleni sikerrel zárta felkészülését U16-os válogatottunk

Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta tegnap este a magyar fiú U16-os válogatott a jövő héten kezdődő korosztályos, B-divíziós Európa-bajnokság előtt - a mieink az egy nappal korábbi vereségért vettek revansot Anglia együttesén. Farkas Dávid találkozóról, felkészülésről készült beszámolóját, illetve Ferenczi Tamás értékelését olvashatjátok most!

2014. augusztus 14.
U16-os felkészülési mérkőzés

Magyarország – Anglia 86-74 (30-19, 14-18, 18-19, 24-18)

Nyíregyháza 100 néző
Vezette: Sallai István, Gergely Csaba, Domán István

Magyarország U16: Doktor Péter 8/6, Chester Lewis 18/6, Rudner Gábor 9, Bordács Soma 6, Pápai Máté 5.
Cserék: Fülöp Bence, Kucsora Csaba 19/6, Molnár Levente 1, Németh Ákos, Kerpel-Fronius Gáspár, Durázi Krisztofer 20/9, Kocsis Zalán.

Utolsó felkészülési mérkőzéséhez érkezett U16-os fiú válogatottunk, a jövő héten kezdődő Európa Bajnokság előtt. A tegnapi mérkőzéssel ellentétben ma jobb felfogásban és koncentráltabb védekezéssel kezdtünk, így a negyed végére elértük a 10 pontos határt is. A második negyed első felében pár eladott labdából 4-5 pontos hátrányra kapaszkodott fel az angol csapat, ám a félidőre ismételten kialakult a közel 10 pontos különbség.

A második félidőben, bár többször közelebb került ellenfelünk, a vezetést egyszer sem sikerült átvenniük, így az 1. perctől a 40. percig nálunk volt az előny a mai mérkőzésen. A szerdai találkozóhoz képest klasszisokkal jobb dobószázalékot produkáltunk, mind a büntetőkben, mind a hárompontos dobásokban. A magyar válogatott játékosai 107 IBM ponttal zártak, ellenfeleik pedig 57-el, itt is kiütközik a két csapat közti különbség.

Válogatottunk így 6 győzelemmel és 3 vereséggel zárta a felkészülést, a jövő szerdán kezdődő Európa Bajnokság előtt, ahol csütörtökön Bulgária ellen kezdjük meg a szereplést.

Az U16-os fiú válogatott szakmai stábjának nevében szeretnénk megköszönni a Marcaliban, Békéscsabán és Nyíregyházán felénk nyújtott segítséget, gondoskodást, amely nagyban hozzájárult sikeres felkészülésünkhöz. Külön szeretnénk megköszönni a Békéscsabai KK és az NYFSE-NYKS szakmai stábjának és játékosainak segítségnyújtását, felkészülési mérkőzéseink sikeres lebonyolításához.

Ferenczi Tamás: - Ebből a győzelemből kell erőt merítenünk az Európa-bajnokság rajtjára, hisz ma egy nagyon jó felfogásban játszottunk. Jó dobószázalékot produkáltunk, kevés eladott labdánk volt, és jól kompenzáltuk az ellenfél fizikális erőfölényét. Nagyon jó küzdőszellemben sikerült ezt a mérkőzést megnyernünk. Bízok benne, hogy ha a főpróba jól sikerült, az előadás is jó lesz!

Foto, Slide - Farkas Dávid

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus