Az elődöntőért játszanak az U18-as lányok

A veretlen Oroszországot kell megverni az A-divíziós Eb-n Lelikéknek a legjobb négy közé kerüléshez.

U18-as női Európa-bajnokság, A-divízió, negyeddöntő

Oroszország - Magyarország 18:00

A mieink tegnap nagyon meggyőző játékkal fektették két vállra Szerbiát, így magabiztosan várhatják ezt a mérkőzést még akkor is, ha ezúttal egy pokolian nehéz ellenfelet kell legyőzni. Oroszország eddig hibátlan az Európa-bajnokságon, csak az olaszokkal játszottak szoros mérkőzést az első napon, azóta a törököket tizenegy, Izraelt és Hollandiát pedig harminckét-harminckét ponttal verték meg.

Ki kell emelnünk náluk Ralisa Musinát, a center ugyanis eddig 17,3 pontot és ugyanennyi lepattanót (!) átlagol - előbbivel második, utóbbival természetesen első a torna egész mezőnyét vizsgálva. Az ő semlegesítése kulcsfontosságú lehet, már csak azért is, mert nálunk a lepattanókat tekintve Török a legjobb 7,8-as átlaggal...

Egyébként Lelik Réka parádés formában van (18 pont, 4,8 lepattanó, 6,8 gólpassz, 2 labdaszerzés átlagban), ő sakkban tarthatja az orosz védekezést, de csapatként is jól funkcionálnak a mieink, többen is elő tudnak lépni, amikor szükség van rá. Az említett Lelik is ezt emelte ki: csapatként kell nyernie a válogatottnak.

Élőképes stream:

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus