Az elődöntőért meccselnek az U18-as lányok

18:00-tól Belgiummal mérkőzik meg válogatottunk a hazai rendezésű A-divíziós Eb-n - a tét a legjobb négy közé jutás. 

Horvátország sem okozott gondot a magyar U18-as női válogatottnak a soproni A-divíziós Európa-bajnokságon, így a gárda veretlenül jutott el a torna negyeddöntőjéig. Itt viszont komoly feladat következik, hiszen a remekül védekező Belgium az ellenfél.

A belga csapat a négy mérkőzése során egyszer sem kapott 55 pontnál többet, igaz, nem is dobott még 58-nál többet - a franciák elleni vereség óta szoros meccsen megverték Bosznia-Hercegovinát, Olaszországot és tegnap Litvániát is. A mieink eddig nem is játszottak még kiélezett összecsapást, ami egyrészt mutatja, hogy mennyire domináns teljesítményt nyújtanak Lelikék, másrészt hátrány lehet, ha egy labdán múlik majd a győzelem.

A támadójátékot tekintve egyértelmű a magyar fölény, de Belgium nagyon fegyelmezett, szervezett védekezést mutat be eddig - nem faultolnak sokat, egyáltalán nem rohannak, míg a mieink éppen abban jók, hogy gyorsan befejezik a támadásokat, nagyon pontosan dobnak, és sok kosarat szereznek a festékből.

Érdekes, de magyar szempontból nehéz mérkőzésre számíthatunk, a tét pedig nem kicsi, hiszen a győztes az elődöntőben találja magát - az összecsapás 18:00-kor kezdődik, és élőben lehet követni az alábbi linken:

fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus