Az ötödik helyért lépnek pályára az U20-as lányok

Lezárja az A-divíziós Eb-t U20-as női válogatottunk, Olaszországot kell megverni az ötödik helyért 18:45-től.

A tegnapi nagyszerű sikert követően önbizalommal telve léphetnek pályára Ahóék, a következő és egyben utolsó ellenfél Olaszország lesz. A taljánok nagyszerű tornát produkáltak eddig, kezdésnek négy ponttal verték Portugáliát, tizenkettővel a letteket, végül kilenccel a litvánokat, így hibátlan mérleggel zárták a csoportkört. Ezt követően a legjobb tizenhat között átléptek a svédeken (69-46), a négy közé jutásért viszont elszenvedték első vereségüket: 77-61-re kaptak ki Franciaországtól, így nem jutottak tovább. Azóta tegnap egy szoros meccsen ismét megverték a letteket (89-87), így játszhatnak most a mieinkkel az ötödik helyért.

Ebből is látszik, hogy remek csapatról van szó, legnagyobb erősségük pedig a kiváló lepattanózás, ezen a téren az egész Eb messze legjobbjai - ez kulcsfaktor is lehet, mert a magyar válogatott holtversenyben utolsó (!) a lecsorgók megszerzésében. A különbséget jól jelzi, hogy az olaszok meccsenként 16-tal többet gyűjtenek be, itt pedig érdemes kiemelni a meccsenként 16,4-et átlagoló, félelmetes teljesítményt nyújtó Olbis Futo Andrét. 

Ezzel együtt a mieink hatékony támadójátéka most is komoly fegyver lehet, ebben Studerék járnak sokkal előrébb és azt láttuk is a torna során, hogy ha ez jól működik, akkor bármire képes a csapat. 

Érdekes és izgalmas meccsre számíthatunk, ahol a fáradtság is fontos faktor lehet, hiszen a torna utolsó találkozójáról van szó - természetesen ezt is élőben lehet követni az alábbi linken:

fotó, slide: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus