Az U16-os fiúk eddigi statisztikái

U16-os fiú válogatottunk a 9-16. helyekért folytathatja, pedig több statisztikában is kifejezetten jól teljesítettek eddig - egyedül a pattanózás volt igazán gond a csoportmeccsek alatt.

Az U16-os magyar fiúk a B-jelű hatos harmadik helyén végeztek 3-2-es összesítettéssel, így a 9-16. helyekért küzdhetnek majd tovább a srácok.

A támadójátékkal nem volt gond, a 71.2 dobott pont/meccses statisztikánknál csak a két hibátlan csapat, Izrael (81.2) és Szlovénia (76.2), valamint a D-csoportot megnyerő Csehország (71.6) hozott jobbat. A triplaszázalékunk is jó volt (bár a 29.6% önmagában nem jó mutató, de a negyedik legjobbak voltunk így is), a büntetőknél is a negyedik helyen állunk (67.1%), a duplákat is a 8. legjobb hatásfokkal dobtuk eddig (44.8%), és még ennél is sokatmondóbb, hogy mennyire jól járattuk a labdát: 19.2 gólpasszunk és 14.2 eladott labdánk is messze magasan a legjobb adat volt az egész mezőny összes csapatát nézve.

A gondok jelenleg a védekezésünkkel és a pattanózásunkkal vannak leginkább. Szabályosan védekeztünk, hiszen mérkőzésenként 13.6 faultunk a legkevesebb az egész mezőnyben, de 59.6 kapott pontunknál csak a csehek engedtek többet ellenfeleiknek a 8 közé jutó együttesek közül, de az A csoport harmadik és negyedik helyezettje is kevesebb pontot engedélyezett nálunk. Pattanózásban voltunk igazán elmaradva a statisztikákat nézve, ott ugyanis csak holtversenyes 15. helyen állunk (42.6), és ami a nagyobb gond, hogy a két holtversenyes harmadik, Izrael és Anglia (49.8) voltak a csoportellenfeleink - Angliát lehoztuk egálra ebből a szempontból, Izrael viszont ebben felülmúlt minket 52-40 arányban.

Azt is hozzá kell tenni, hogy statisztika ide vagy oda, ez a továbbjutás rettenetesen kevésen múlott, hiszen egy sírból visszahozott találkozót vesztettünk el végül a hosszabbításban, illetve egy másik összecsapást nagyjából 10 pontos előnyről buktunk el az utolsó 10 percben - kicsit több szerencsével vagy egy hajszálnyival jobb játékkal nagyságrendileg ugyanilyen mutatókat produkálhattunk volna, de egy teljesen más végeredménnyel.

Az sem segítette a csapatot, hogy Somogyi Ádám sérülés miatt kiesett az Izrael elleni mérkőzés második félidejében, hiszen Somogyi csapatunk legjobbja volt addig a pontig 15.8 pontos, 6.2 pontos és 5.2 gólpasszos átlagaival - és ezen még 4.2 eladott labdája sem ront annyit, hogy ne ő legyen a leghasznosabb. Leginkább Dancsecs András (12.8 pont, 4.2 pattanó, 3.6 gólpassz) és Fazekas Máté (12.6 pont, 4.8 pattanó) próbálták meg átvenni a szerepét támadásban. A pattanózásunkat csapatszinten egyébként viszonylag jól megoldjuk, hiszen Somogyi, Fazekas és Dancsecs mellett Frank Áron (4.6), az Izrael ellen szintén megsérülő Martinez Ralf (3.8), Meleg Gergő (4.2) és Varga Ákos (4.6) is szépen hozzátesznek ebben az elemben a csapat eredményességéhez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus