Az U16-os fiúk hosszabbítást játszottak a csehekkel

Első felkészülési mérkőzését játszotta a magyar U16-os fiú kosárlabda válogatott. Íme Farkas Dávid technikai vezető beszámolója:

2014. július 24., Marcali, U16-os felkészülési mérkőzés

Magyarország – Csehország 77-81 hosszabbítás után (21-24, 15-14, 19-11, 18-24, 4-8)

Magyarország U16: Doktor Péter 19/6, Chester Lewis 15/3, Kucsora Csaba 16/6, Rudner Gábor 10, Pápai Máté 9 Cserék: Fülöp Bence 8, Kerpel-Frónius Gáspár, Németh Ákos, Kocsis Zalán, Laczó Levente, Molnár Levente, Máriás Gergő Szöv. edző: Ferenczi Tamás Edző: Érsek István, Székely Norbert

Csehország U16 legjobb dobói: Michal Kozak 20, Martin Kolar 12/6, Michael Hartig 12/6

Jól kezdtük a mérkőzést, 5 perc után 15-8-at mutatott az eredményjelző, ám ekkor jött egy 4 perces hullámvölgy, amelyben üres dobásaink kimaradtak és a lepattanó labdákból egy 16-6-os elfutást jegyeztek a csehek.

A második negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, félidőben minimális, 2 pontos cseh vezetésnél vonultak a csapatok az öltözőbe. A második félidőt szintén jól kezdtük, ezt jól mutatja a 13-4-es kezdés.

A 4. negyed elején akár el is dönthettük volna a mérkőzést, ám következett pár bosszantó és könnyed hiba, melyet maximálisan kihasználtak a csehek és felzárkóztak 1 pontra. A 4. negyed 6. percétől váltott vezetéssel haladtak a csapatok a végjáték felé. 5 másodperccel a vége előtt 70-73-as állásnál Kucsora Csaba 3 pontosával kiharcoltuk a hosszabbítást.

A hosszabbítás, mely a két csapat megegyezése alapján 3 percig tartott sajnos ismét kulcsszituációkban hibáztunk, így a csehek 4 ponttal megnyerték a mérkőzést. Folytatás pénteken 10:00-kor, amikor újra összecsap a két válogatott.

Ferenczi Tamás: Látszott, hogy az első felkészülési mérkőzésünket játszottuk, a jó egyéni és helyenként jó csapatjátékot és teljesítményt bosszantó hibák követték. Ellenfelünk önmagához képest, most játszott a legjobban, mi tudjuk magunkról, hogy van bőven mit kijavítani és gyakorolni. Szinte mindenben fejlődnünk kell, pénteken jó lehetőség lesz erre a második mérkőzés, ahol a ma nem játszó négy játékosnak is adunk lehetőséget a bizonyításra.

Fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus