Az U16-os fiúk két ponttal kaptak ki

Jövő héten kezdődik U16-os fiú válogatottunk számára a korosztályos B-divíziós Európa-bajnokság - a felkészülés jegyében csapott össze tegnap Ferenczi Tamás együttese Angliával. A hullámzó, de összességében szoros találkozón egy labda döntött, sajnos nem a mi javunkra - ma azonban lehetőségünk van a visszavágásra.

U16-os felkészülési mérkőzés

Magyarország – Anglia 70-72 (19-26, 20-10, 15-19, 16-17)
Nyíregyháza 100 néző
Vezette: Sallai István, Gergely Csaba, Domán István

Magyarország U16: Doktor Péter 7/6, Chester Lewis 8, Rudner Gábor, Bordács Soma 21, Pápai Máté 4.
Cserék: Fülöp Bence 1, Kucsora Csaba 24/3, Molnár Levente 3/3, Németh Ákos 2, Kerpel-Fronius Gáspár, Laczó Levente, Kocsis Zalán.

Megilletődötten kezdtük a mérkőzést, sajnos „bent maradtunk az öltözőben”. Percek alatt 10 pontos hátrányba kerültünk, így rendkívül nehéz volt visszakapaszkodni a magasabb szerkezetben játszó, valamint a fizikálisan erősebb angolok ellen. Az első negyedben extra dobóteljesítményt nyújtottak a vendégek, 80%-al dobták a hárompontosokat, valamint a 6,75-ös vonalon belülről is alig-alig hibáztak.

A 2. negyedtől védekezésben agresszívabbá váltunk, úgy tűnt a srácok végre észhez kapnak és elkezdik a mérkőzést. A jó védekezés eredménye a lepattanókból szerzett gyors kosarak lettek. A szünetre sikerült magunkhoz ragadni a vezetést, ám tudtuk, hogy korántsem lesz egyszerű a 2. félidő.

A 2. félidőben szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó pillanatig kérdéses volt a győztes kiléte, ám rossz büntető dobószázalékunk (összesen 36/15) nagyban befolyásolta a mérkőzés kimenetelét.

5.8 másodperccel a vége előtt a mi kezünkben volt a döntés, oldalbedobással jöhettünk, ám a betörés után lepörgött a gyűrűről a labda, így bár vereséggel zártuk a mérkőzést, örülünk, hogy egy erős ellenféllel sikerül 2 mérkőzést játszanunk közvetlenül az Eb előtti héten.

Ma 18:00-kor Nyíregyházán ismét összecsap a két válogatott, jelenleg is tart a mérkőzés.

Ferenczi Tamás: - Indiszponáltan kezdtük a mérkőzést, eladtunk nyolc labdát, valamint az angolok extra dobóteljesítményt nyújtottak az első negyedben. A második negyedtől feljavult a védekezésünk, valamint ötletes támadójátékunknak köszönhetően visszajöttünk a mérkőzésbe. A végig kiélezett találkozón egy labda döntött, sajnos nem a mi javunkra. Tanulságos mérkőzésen vagyunk túl, az EB előtti héten.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus