Az U16-os fiúk kikaptak Szerbiában

Az U16-os fiú válogatott a hétvégén Szerbiában játszott felkészülési mérkőzést - 77-52-re kapott ki Váradi Attila csapata az A-divíziós házigazdáktól.

A kosarsport.hu beszámolója:

Felkészülési mérkőzés, Szerbia, Vrsac, Millenium Aréna, 2016.08.05.
Szerbia U16 - Magyarország U16 77-52 (24-16, 23-6, 18-13, 12-17) 

Magyarország: Somogyi Á. 5/3, Dancsecs A. 4, Varga Á. 5/3, Kelenföldi D., Fazekas M. 8, cs: Meleg G. 7, Martinez R. 6/3, Frank Á 5, Tóth B. 3, Takács M. 3, Kovács B. 2, Polster A. 2, Sitku M. 2, edző: Váradi Attila, Peresztegi Nagy Ákos, Hencsey Tamás. 

Jól kezdett a magyar csapat, a negyedik percig még vezetett, majd ezt követően a házigazdák kemény védekezését már nehezen sikerült feltörnie. Egyre inkább a szerbek akarata érvényesült, kemény védekezésükkel egyre pontatlanabbá tették a vendégek játékát, majd gyors támadásvezetésükkel sokszor lerohanták ellenfelüket. 

A második félidőben a magyar csapatnak sikerült megállítana a hazai rohamokat, de az agresszív védekezés ellen nehezen sikerült jó helyzeteket kialakítani. A palánkok alatt mindkét oldalon a szerbek voltak a dominánsabbak, könyörtelenül használták ki magassági és fizikális fölényüket.

Váradi Attila: - Egy képzett, minden szempontból jól felkészített, az európai elithez tartozó csapat ellen léptünk pályára. Voltak jó periódusaink, amikor sikerült érvényesíteni akaratunkat, de sajnos ez volt a ritkább. Túlnyomórészt ellenfelünk akarata érvényesült, és ez nem csak erőfölényüknek volt köszönhető. Leszűrjük a tanulságokat és felkészülünk a holnapi mérkőzésre.

Forrás, Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus