Az U16-os fiúk tönkreverték Szlovéniát!

Tovább folytatja felkészülését az Európa-bajnokságra az U16-os fiúcsapat, Marcaliban ma Szlovénia volt az ellenfél - a magyar csapat pedig ellentmondást nem tűrően múlta felül szomszédaink válogatottját. 

2014. augusztus 1. Marcali
U16-os felkészülési mérkőzés


Magyarország – Szlovénia 78-52 (22-8, 19-17, 18-18, 19-9)
Marcali 80 néző
Vezette: Horváth Alajos, Dombay László, Németh András 

Magyarország U16: Doktor Péter 9/3, Chester Lewis 7/3, Rudner Gábor 6, Bordács Soma 10, Pápai Máté 7
Cserék: Kucsora Csaba 9/3, Molnár Levente 6, Laczó Levente 6/6, Fülöp Bence, Keul Tamás 5/3, Durázi Krisztofer 10/6, Kocsis Zalán 3 

A mérkőzést rendkívül agresszív védekezéssel kezdte a magyar válogatott, melynek eredménye az 5. perc utáni 12-1-es állás volt. A szerzett labdákból könnyű kosarakat szereztünk, így szinte csak a további hajtós védekezésre kellett koncentrálni az első negyedben.
Az egész első félidőre jellemző volt a magas szintű koncentráció, valamint a tudatos csapatmunka.
A második félidőben sajnos egy kisebb hullámvölgy következett, 20 pontos vezetésünk után, 7 pontra zárkózott fel a szlovén csapat. Ekkor azonban egy 21-5-ös magyar rohanás jött, az eddigiekben gyenge külső dobásokból, valamint a szlovénok pontatlanságaiból. 
A magyar csapat mai erősségét jellemzi, hogy 78 szerzett pontjából 39-et a kezdő csapat, 39-et pedig a kispad szerzett.

Ferenczi Tamás: 
A mai győzelmünk egyértelműen a csapatmunka diadala. Védekezésben óriási energiákat mozgósítottunk, pici hullámvölgyek kivételével, szinte 40 percen keresztül. Stabil védekezésünknek köszönhetően, támadójátékunk is sokkal gördülékenyebb volt, mint a csehek ellen. Folytatjuk tovább a megkezdett munkát, hisz ez a mérkőzés is csak egy állomás volt a végső cél felé vezető úton.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus