Az U16-os lányok is másodikak lettek!

A karácsonyi ünnepeket megelőzően a lányok részt vettek a hagyományos Kecskeméten rendezett Bolyai Kupán. A torna jól szolgálta a felkészülést a két ünnep közötti ORV-re, ahol második lett a magyar válogatott.

A csapat két találkozót játszott Kecskeméten, mindkettőt megnyerve megszerezte a Bolyai Kupát a hölgyek mezőnyében.

 

 

Az első meccsen magabiztos győzelmet aratott a válogatott 90-39 arányban legyőzve a Kecskeméti KC junior együttesét. A csapatból többen is jól teljesítettek a fél kilences kezdés ellenére, öt játékos érte el a tíz pontos határt.

A délutáni döntőben már nehezebb dolga volt a lányoknak, hiszen a több NB I B-csoportos játékossal is felálló Bolyai Gimnázium csapatát kellett legyőzni. A találkozó végeredménye 78-46 lett. A csapatból kiemelkedett a 17 pontos Pusztai Petra és az egyaránt 14-14 pontig jutó Török Ágnes és Mérész Beatrix.

A tornán Herman Alíz klubkötelezettség, Kiss Virág pedig tanulmányi okok miatt nem vett részt.

Az idei esztendőben a lengyelországi Zyrardowban rendezték a leányok számára az ORV-t.

Az első meccsen Szlovákia csapata volt ellenfelünk. A magyar csapat villámrajtot véve hamar húsz pontos előnyre tett szert. A szlovákok képtelenek voltak felvenni a mieink ritmusát. Rendívül összeszedetten játszott Magyar Gergely csapata. A győri Török Ágnes 18 pontig jutott, Doktor Anna és Foitl Emília 12-12 pontig jutva segítette győzelemhez a magyar együttest. Ez volt az a meccs, amelyen nem kéne személy szerint kiemelni senkit, mert CSAPATKÉNT működtek a lányok. A találkozó egyetlen negatívuma Studer Ágnes hatalmas esése és kisebb agyrázkódása volt. Szerencsére komolyabb baj nem történt, a kórházi röntgent követően kiengedték a magyar csapat irányítóját.

Második nap a házigazda lengyel csapat volt az ellenfél, amely előző nap egy pontos sikert aratott Csehország felett egy négy másodperccel a vége előtt behullott hármasnak köszönhetően.

Ugyanolyan jól kezdtük a meccset, mint előző nap. Mire a lengyelek észbe kaptak már közel tíz ponttal vezettünk. A folytatás azonban nem úgy sikerült, ahogy azt terveztük. A lengyelek tempót váltottak és itt már igencsak akadtak gondjaink védekezésben. Rengeteg támadólepattanót szedett a házigazda, szellősen védekeztünk, a kizárásaink rendre elmaradtak. A hidegzuhany azután jött, mikor a lengyelek már kívülről is elkezdtek betalálni, sorra hullottak a triplák, majd az idő múlásával már minden beesett nekik. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a házigazdák a játékvezetőktől a hazai pálya minden előnyét megkapták, de ez sem mentség a magyar csapat pocsék büntetőzésére, ötven százalék alatt dobtuk a büntetőket. Sima vereséget szenvedtünk, a lengyelek teljesen megérdemelten nyertek.

A záró napon a csehek ellen játszottunk. A kezdés hasonlóan alakult az előző napiakhoz képest. Gyors lerohanásainknak köszönhetően ismét hamar megvolt a tíz pont különbség a javunkra. A kérdés az volt, hogy az első vagy a második napi folytatás ismétlődik meg? A válasz egyszerű volt. Mindkettő megismétlődött. Sorra maradtunk le védekezésben, akadtunk fel az elzárásokban, a csehek meg csak szórták a hármasokat, eltüntetve ezzel a különbséget. A nagyszünetet követően összeszedtük a védekezést. Volt kommunikáció, nagyon jó elváltásokat láthattunk és ismét voltak szerzett labdáink. A palánk alatt Kiss Virág egyedüli úrhölgyként tevékenykedve jutott el 32 pontig, Pusztai Petra is behintett 17-et.

A lányok nagyon jól segítve egymást végül megnyerték a találkozót és a körbeveréseknek köszönhetően a második helyen végeztek.

A szervezők minden meccset követően megválasztották a csapatok legjobbjait. A mienknél sorrendben Studer Ágnes, Gereben Lívia és Kiss Virág érdemelte ki az emlékérmet.

A magyar csapat legjobbjának Pusztai Petrát választották.

A torna gólkirálynője Kiss Virág lett 51 dobott pontjának köszönhetően.

A CSAPATRÓL csak nagybetűvel tudok beszélni, mert mindenki kivette a részét a sikerekből és kudarcokból is egyaránt.

Eredmények:    
MAGYARORSZÁG-SZLOVÁKIA 83-59
LENGYELORSZÁG-CSEHORSZÁG 69-68
SZLOVÁKIA-CSEHORSZÁG 54-53
LENGYELORSZÁG-MAGYARORSZÁG 80-59
MAGYARORSZÁG-CSEHORSZÁG 74-60
LENGYELORSZÁG-SZLOVÁKIA     52-61

A végeredmény: 1. Lengyelország 5 pont, 2. Magyarország 5, 3. Szlovákia 5, 4. Csehország 3.

A KERET
4    CZUKOR Dalma
5    TÖRÖK Ágnes
6    PUSZTAI Petra
7    DOKTOR Anna
8    STUDER Ágnes
9    FOITL Emília
10    MÉRÉSZ Beatrix
11    SZELI Dorina
12    GEREBEN Lívia
14    SÉRA Nikolett
15    HERMAN Alíz
20    ANGYAL Nikolett
21    KISS Virág

Szövetségi edző: MAGYAR Gergely
Edző: IMREH Ajtony
Technikai vezető: LASZTOMÉRY András

Forrás: mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus