Az U17-es VB-re készülő válogatott elverte Ausztáliát!

Magabiztosan győzött első mérkőzésén a magyar U17-es válogatott a Tarantoban megkezdődött nemzetközi felkészülési tornán. Folyamatosan javuló játékkal, a mérkőzés végére kialakult különbség ilyen mértékben sem eltúlzott.

Magyarország - Ausztrália 61-44 (16-12, 18-14, 21-7, 6-11)

Pontszerzők: Kuttor E. 12, Böröndy 11, Nagy D. 10, Studer Á. 10,  Horváth K. 5, Tóth T. 5, Dubei D. 4, Aho N. 2, Kiss V. 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Mészárosné Kovács Andrea, szövetségi edző:

Egészen különleges stílusú ellenféllel találtuk szemben magunkat az ausztrál U17-es válogatott elleni mérkőzésen.  A szumó es birkózás egyvelegéből vehettek leckét lányaink támadásban és védekezésben egyaránt. Ezért a lányaink inkább sebességet váltottak és labdaszerzésekkel, emberfölényes helyzetekkel léptek el a kiemelkedő fizikumú ausztrál válogatottól.

Ellenfelünk megpróbált zóna védekezéssel zavart okozni támadásainkba, de a jókor érkezett 3 pontos es középtávoli dobások bebiztosították a 20 pont körüli magyar győzelmet. A lépéshibákat csak a magyar csapatnál vettek észre a játékvezetők. Valószínűleg igencsak siettek a televízió képernyője elé az Olaszország- Costa Rica vb labdarúgó mérkőzésre. Így nem tűnt fel nekik, hogy a 22:5 faultarany úgy alakult ki, hogy a mérkőzést végig vezető magyar csapatnak jutott a 22 védő fault!

Nagyon kemény mérkőzésen szerezték meg lányaink a torna első győzelmét, ahol centereink eddig nem tapasztalt tömegű ellenállással küzdöttek 40 percen keresztül.

 

Fotó, forrás: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus