Az U18-as lányok kijutottak a 2017-es világbajnokságra

A második félidőben mutatott jó játékának hála a magyar válogatott megszerezte a győzelmet, s ott lesz a jövő évi U19-es világbajnokságon.

U18-as lány A-divíziós Európa-bajnokság, Helyosztó 5. helyért:

Belgium - Magyarország - 54-64 (9-13, 18-13, 16-24, 11-14)
Sopron, Novomatic Aréna 500 néző

Magyarország: Studer 6, Lelik 19/12, Gereben 4, Török 11, Juhász 15/3.

Csere: Pusztai 6, Kányási 3, Karagits -, Mérész 7.
Vezetőedző: Balogh Judit.

A találkozót első két percében minden a magyar csapat elvárásai szerint alakult. Jól működött a támadójáték, a védekezés hatékonyságára sem lehetett panasz. Viszont a belgák egész pályás letámadásra váltottak, s szigorítottak védekezésükön, ami megzavarta válogatottunkat. Hosszú perceken át befagyott az eredményjelző 6 pontnál a magyar oldalon, így a negyed utolsó három percére fordulva nagyon jól jött Lelik hárompontosa, mely 7-0-s etapot nyitott meg. A második játékrészt két triplával nyitotta az ellenfél, s váltott vezetés mellett haladtak utolsó perc felé, amikor Török büntetőivel sikerült újfent közel férkőzni a belgákhoz.

A nagy szünet után teljes mértékben maradt az a forgatókönyv, mely a korábbiakban jellemezte a játékot. Szinte támadásonként változott a vezető kiléte, ám amikor már közeledett a negyed vége, akkor jó periódust kapott el a magyar válogatott. Sikerült egészen hat pontosra növelni az előnyünket, mely igaz csak lélegzetvételnyi fór volt, mégis nagyobb különbségnek számított a találkozó addigi képe alapján. Henket középtávoli tempójára Lelik válaszolt távolról, aki harmadik kísérletéből harmadik tripláját szerezte. A negyedik játékrész elején Lelik negyedik hárompontosát is pontokra váltotta, válogatottunk pedig tízet számolt a belga együttesre. Próbálkoztak a belgák ugyan becsülettel, de Balogh Judit tanítványai nagyon elkapták a fonalat, küzdöttek és sokkal jobban akarták a sikert, mint az ellenfél. Kányási az utolsó öt perc kezdetén értékes támadólepattanót váltott pontokra, s ez a pillanat már előrejelezte a magyar sikert. Belgiumban még volt erő egy utolsó rohamra, 8-0-s futással próbálta az ellenfél menteni a meccset, de egy sportszerűtlen fault és az azt követő sikeres büntetők végleg a magyarok javára döntötte el a mérkőzést.

A második félidőben mutatott játéka alapján teljesen megérdemelt a magyar válogatott sikere, mellyel megszerezte az 5. helyet. Ezzel a sikerrel a nemzeti együttes indulási jogot szerzett a 2017-es, Olaszországban megrendezésre kerülő világbajnokságra. 

Slide és Fotó - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus