Az U18-as lányok Szlovénia elleni meccse élőképpel

Az U18-as lány válogatottunk ma esti, 18:30-kor kezdődő, Szlovénia elleni mérkőzését is megtekinthetitek élőképpel!

Még a tegnap este igen nehezen szó szerint kiharcolt belgák elleni siker kapcsán Mészárosné Kovács Andrea, U18-as csapatunk szövetségi edzője elmondta, attól kezdve, hogy tudta, új edző irányítja a belgákat, sejtette, hogy a szakember egy egészen más mentalitást honosít meg tegnapi ellenfelünknél, mint eddig, és ehhez a fajta harcmodorhoz, mentalitáshoz nincs igazán hozzászokva a magyar kosaras. Támadásban a helyzetek kihasználása elmaradt a várakozástól, védekezésben pedig aki nézte a meccset, láthatta, hogy megmutatkoztak a fizikális különbségek - nem a mi javunkra. 

Igaz, a lepattanózást magassági előnyünkból adódóan fölényesen nyertük, de ellenfelünknél bizony dinamikában, robbanékonyságban volt néhány egészen extra képességekkel rendelkező játékos, akik bizony többször is igen könnyen verték lábon a mieinket. 

A ma esti, Szlovénia elleni meccsel kapcsolatban a szakvezető kiemelte, látták a házigazda szerbek elleni győzelmét. A szlovén jó szerkezetű, hatékonyan lepattanózó válogatott. Délelőtt videózták a játékukat, s az edzésen próbálták az azok elleni védekezést gyakorolni. Mészárosné Kovács Andrea hozzátette, a hazai pálya érezhetően nagy előny a szlovén lányoknak, s ezt ki is használták a szerbek ellen...

Egy biztos: a nyitó nap két győztesének összecsapásának - mivel az első napi diadallal mind a mieink, mind a házigazdák nagy lépést tettek a továbbjutás felé - már akár a középdöntő szempontjából is óriási jelentősége lehet.

Bízunk benne, hogy az, hogy a lányok az első meccsen egy ilyen mély gödörből szinte magukat kirángatva nyerni tudtak, megnyugtatja őket, és ma már kevésbé görcsösen játszanak...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus