Az U20-as fiúk 65 (!) ponttal verték Moldovát!

Perlék egy percig sem adtak esélyt ellenfelüknek a székesfehérvári B-divíziós Európa-bajnokságon, végül 100-35-ös sikert arattak.

 

U20-as Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör, 1. mérkőzés

Magyarország – Moldávia 100-35 (28-8, 24-5, 23-10, 25-12)
Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum

Magyarország: Váradi 7/3, Perl 16, Benke 4, Filipovity 12/6, Kővágó-Laska 6
cserék: Nagy B. 7/3, Keller 10/3, Révész 11, Peringer 6, Kósa 2, Bán 10/6, Andrássy 9/3

Már az első percekben megmutatta válogatottunk, hogy nem tűr ellentmondást ezen a találkozón. Perl Zoltán vezérletével egy 10-0-s etappal nyitottunk, jó három percig nem tudott betalálni a moldáv csapat – hiába kértek azonban időt, ez sem javított a helyzetükön. Támadásban és védekezésben is teljesen más szinten kosarazott a magyar együttes, Perl pedig megállíthatatlannak bizonyult: már az első negyedben berámolt tizenkét pontot, a játékrészt 28-8-as vezetéssel zártuk.

A rövid szünet alatt sem tudta rendezni sorait Moldova, mi viszont továbbra is lendületben maradtunk: négy perc alatt újabb 13-0-as etapot futottunk, kereken harminc pont az előny, amikor először betaláltak a vendégek. Amíg Váradiék jóval 50% felett tüzeltek mezőnyből, addig Adamovék 20% körül mozogtak, alig-alig volt jó dobóhelyzetük, összesen öt pontot tudtak szerzeni - eközben Keller zsákolása után talpra ugrott a közönség. A nagyszünetig nem engedett ki csapatunk, végül hatalmas, 52-13-as előnnyel vonulhattak pihenni a srácok.

A fordulást követően szinte azonnal zsákolt egy méreteset Filipovity Márkó, de Keller is hozzátette a magáét. Nagy Benedek sorozatban háromszor csente el a labdát ellenfelétől, továbbra is teljességgel demoralizáltuk a moldávokat – a palánk alatt közben Kővágó-Laska és különösen Révész uralkodott. Ugyan ebben a játékrészben „beindult” Moldova és tíz pontot szerzett, mi továbbra sem lassítottunk, így a 39 pontos fórt 52 egységnyire hizlaltuk a záró etapot megelőzően.

A negyedik negyedben bő három perc alatt az addig kevesebbet játszó Andrássy-Bán duó pontjaival a különbség elérte, majd át is lépte a hatvan pontot. A moldávok öt és fél perc, valamint egy 17-0-s magyar futás után találtak be először, a hajrában pedig már csak az volt a kérdés, hogy megdobják-e a százat Pór Péter tanítványai – ez végül hét másodperccel a vége előtt Benke zsákolásával meglett, így tökéletesen zárta le az egészen parádésra sikerülő első meccset válogatottunk. A csapatból mindenki pályára lépett, sőt, Bánt leszámítva mindenki legalább tíz percet (neki 47 másodperc kellett volna ehhez), ugyanakkor csak Nagy volt fent több, mint húsz percig (43 másodperccel lépte ezt túl) - a fiúk holnap 18:00-kor Svédországgal meccselnek. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus