Baszk bemutatkozás - magyar győzelem

Hosszú és fárasztó utazás után érkezett meg a tavalyi U17-es világbajnokságon bronzérmet szerző magyar lány válogatott a spanyolországi Barakaldoba, ahol rögtön a helyi csapattal játszott egy felkészülési mérkőzést, amit lányaink végül fölényesen nyertek.

Sándor Ádám technikai vezető beszámolója:

EUSKADI – Magyarország 43-61 (12-16, 8-14, 15-11, 8-20)

Pontszerzőink: Kuttor E.:15, Studer Á. 13, Aho N.: 10/3, Nagy D.: 9/6, Dubei D. 8/3, Horváth K. 3, Böröndy D. 2, Tóth T. 1.

Barakaldo - Bilbao után - Baszkföld második legnagyobb városa. Hetedik éve rendeznek kosárlabda tornát a junior korosztálynak. Az idei meghívottak a Baszk tartományi válogatott mellett Spanyolország, Lengyelország és Magyarország válogatottjai.

A megnyitó ünnepség után történelmi esemény következett. A köztudottan függetlenségért harcoló Baszk tartomány válogatott lányai a mieinkkel, a tavaly U17-es vb-bronzérmet szerző csapatunkkal játszották első nemzetközi mérkőzésüket.

Az igen lelkes, gyors játékot mutató baszkok ellen nehezen találták a ritmust a magyar lányok. Fiataljaink nem tudták kihasználni magassági fölényüket, és emiatt nem tudták leszakítani magáról a szépszámú közönség által feltüzelt baszk lányokat. A vendéglátók a harmadik negyedben két pontra is felzárkóztak, de a vezetést nem tudták átvenni. A negyedik negyed második felétől csapatunk Aho Nina vezérletével érvényesítette a papírformát és megszerezte a győzelmet.

Kovács Andrea vezetőedző: - Kicsit álmosan és lassan játszottunk. Kuttor, Aho és Studer kiemelkedő teljesítménye meghatározta a mérkőzés végkimenetelét a kellemetlen stílusú baszk lányok ellen. Ennél sokkal több energiát kell mozgósítani, és nagyobb elszántsággal kell játszani, ha a jövőben sikeresek akarunk lenni.

Germán Monge Ganuzas, a Baszk Kosárlabda Szövetség elnöke: - Megtiszteltetés, hogy elfogadta meghívásunkat a világbajnoki bronzérmes csapat, és megmutattattuk a világnak, hogy mennyire szeretjük mi is a kosárlabdát.

Juan Carlos Pérez de Unzueta Arrieta, Magyarország tiszteletbeli konzulja: - Nagyon örülök, hogy kosaras lányaink sportszerű, szép játékkal hozták el Magyarország jó hírét!

Foto, Slide - Sándor Ádám

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus