Bordács Soma Shaquille O'Neal szerepében

Farkas Dávid, a magyar U16-os válogatott technikai vezetője nem akármilyen történésről számolt be, hiszen a már az Eb helyszínén tartózkodó mieink "zsákológépe", Bordács Soma "alkotott" edzésen, ennek eredményéről képeket is láthatunk, ezen felül pár érdekességet és a nyitónap nekünk legfontosabb meccséről is olvashatunk alább!

"2014. augusztus 20.
Strumica

Megkezdődött az EB!

Ébredés után, ahogy leértünk az étterembe, érezni lehetett, itt ma megkezdődik valami. A csapatok szinte egyszerre reggeliztek, az elmúlt naphoz képest csendesebben zajlott a reggel.

Mivel mi a mai napon szabadnappal kezdtünk, a délelőttöt videózással töltöttük, ahol a két hete beszerzett Bulgária-Románia mérkőzésekből, valamint a szakmai stáb által ezekből a találkozókból kivágott jelenetekből készültünk fel holnapi ellenfelünkre.

Ebéd előtt a szakmai stáb útra kelt, hogy megnézze a csoportunkban ma lejátszott mérkőzéseket, a srácok pedig Mikivel és Velem megebédeltek és egy rövid csendes pihenőre vonultak.

14:30-as edzésünk nem mindennapira sikeredett. Az edzés 3. percében Soma zsákolása után darabokra tört a palánk „plexije”. Hálistennek baleset nem történt, de nagyon ijesztő volt, őszintén szólva ilyet csak videón láttam párszor az NBA-ből (https://www.youtube.com/watch?v=ZCMCYTX5-9Y).

Ezután természetesen félpályán tudtuk folytatni az edzést, mivel a palánkdarabok összesöprése után is maradtak nagyon apró szilánkok a szigorított területen belül, így veszélyes lett volna a pálya ezen részén folytatni a tréinget.

"Szerencsére" ez az edzőcsarnokban történt, így bár az edzéseket igen(másik helyszínen lesznek), a mérkőzéseket nem fogja befolyásolni ez a mutatvány!

Az edzés után helyi kísérőnknek, Dragicának köszönhetően bevásárolhattunk, majd egy 10 perces séta után visszaértünk a szállodába.

Vacsora után közös beszélgetéssel és zenehallgatással készültek a srácok a holnapi első mérkőzésünkre.

18:45-kor a Park Csarnokban lépünk pályára Bulgária csapata ellen, akik bár még a félidőben vezettek Csehország ellen a mai nyitótalálkozón, végül 64-54-es vereséget szenvedtek.

A http://u16men.fibaeurope.com/enDivB/default.asp oldalon található élő statisztikán keresztül lesz követhető holnapi összecsapásunk, valamint a mérkőzés után edzői és játékos nyilatkozatokkal jelentkezem majd.

HAJRÁ MAGYAROK!!!"

Fotó: Farkas Dávid

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus