Böröndy: nagyon sokat fejlődött a csapat

Az U20-as női válogatott megmutatta erejét, de nagyon sokat vesz ki az emberből egy kéthetes Eb. Böröndy Vivient kérdeztük. 

Hogy érzitek magatokat mentálisan és fizikálisan az Európa-bajnokság után?

- Azt kell mondjam, egy kéthetes Eb elég sokat kivesz az emberből. Úgy zajlik, hogy 3 napon keresztül van minden nap egy meccs, a 4. mindig pihenő és így megy ez 2 héten keresztül. Mind mentálisan, mind fizikálisan elég nehéz ez az időszak, ugyanis egymás után jönnek a meccsek, illetve a meccs előtti dobóedzések. Ugyanúgy fel kell minden nap kelni és ráhangolódni az adott mérkőzésre, amiken fejben nagyon ott kell lenni, nem beszélve a megfelelő fizikai felkészültségről. Én személy szerint elég fáradtnak érzem magam mindkét szempontból és biztosan állíthatom, hogy a csapat minden tagja is így van ezzel, de nem számít, nincs vége a nyárnak, lehet pihenni. 

Melyik mérkőzés volt a legfájóbb?

- Igazából minden meccs elvesztése rosszul érintette a csapatot, legyen szó a spanyoloktól kezdve egészen a németek elleni mérkőzésig... Minden meccsnapon úgy keltünk fel reggel, hogy igenis nyerni akarunk, akárki legyen az ellenfél! Mégis azt kell mondjam, a legeslegfájóbb az utolsó mérkőzés elvesztése volt, hiszen mint tudjuk, csapatunk kiesett az A divízióból, ezzel a jövő évi '96-os válogatott B divízióban fog majd szerepelni és képviselni országunkat.

Mi volt a legnagyobb pozitívum számodra a tornával kapcsolatban?

- Számomra a legnagyobb pozitívum látni és tapasztalni azt, hogy mennyit fejlődött ez a kis gárda a legelső szardíniai Európa-bajnokságunk óta, habár nem teljesen ez volt a csapatösszeállítás, de mind egyénenként, mind csapatszinten sokat változtunk! Tudtunk szoros, 5-6 pontos meccseket játszani olyan országok nemzeti válogatottjai ellen, akik komolyabb játékerőt képviselnek, gondolok itt például az olasz eggyüttesre. A másik az, hogy amely meccseket megnyertük, azokat egy csapatként működve, jó végjátékkal értük el és mutattuk meg, hogy igenis tudunk ilyen teljesítményt is nyújtani! Ha már sajnos nem tudtuk kiharcolni a jövőbeli A divíziós szereplést, ezeket tudnám felhozni a legnagyobb pozitivumoknak.

- Sajnálom, hogy így sikerült ez a torna, mert úgy gondolom, sokkal több lett volna ebben a csapatban, de ez sajnos így sikerült akaratunk ellenére is... Most pedig nagyon szurkolok a 97-es válogatottunknak, melynek testvérem, Böröndy Dominika is tagja. Hajrá lányok, mindent bele! 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus