Boszniában szerepel az U20-as válogatott

A B-divíziós Európa-bajnokságra készülő magyar U20-as válogatott a következő három napban Szarajevóban szerepel, ahol kétszer a bosnyák válogatott, egyszer pedig Izrael lesz az ellenfél.

Az U20-as válogatottunk június 5-én kezdte meg a felkészülést és az első meccseit múlt hétvégén Szlovákia ellen játszotta. Mindkét találkozón nyerni tudott a magyar csapat.

„Játszottunk két harcos mérkőzést. Ezek voltak a mostani felkészülésünk első mérkőzései, de a szezon közben már volt három összetartásunk, így nem a nulláról kellett kezdeni. Ennek megfelelően aránylag gyorsan haladtunk a munkával. Jó iramú meccseket játszottunk, ahol gyakorolhattunk élesben. Ami rendkívül fontos volt, hogy mindkét alkalommal meccsen belül többször is tudtunk ritmust váltani. Ez volt a győzelem kulcsa.” - nyilatkozta a wbasket.hu portálnak Gáll Tamás vezetőedző.

A magyar csapat sérülések nélkül készül az Európa-bajnokságra. A közös munkában a kisebb fennakadást egyedül a lányok iskolai kötelezettségei jelentik, hiszen érettségi időszak van. A szakmai stáb továbbra sem számíthat Határ Bernadettre, aki az Európa-bajnokságon sem léphet pályára.

A hétvégi ellenfeleink szintén a B-divízióban szerepelnek, így az EB előtt képet kaphatunk arról, hogy két közvetlen riválisunk hol tart. Mindkét nemzetnél ezen generáció teljes pályafutását a B-divízióban töltötte. A bosnyákok a második vonal élmezőnyéhez tartoznak, míg Izrael inkább a mezőny utolsó harmadához.

Forrás: wbasket.hu

Fotó: ztenkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus