Chester Lewis és Fülöp Bence az U16-os válogatott sikere után

Farkas Dávid, a B-divíziós U16-os válogatott technikai vezetője jóvoltából kaptunk egy helyszíni beszámolót a mienk Bulgária ellen aratott hullámvasutas győzelméről, illetve megszólalt a meccs hősei közül Chester Lewis és Fülöp Bence is!

"A délelőtti edzésen a bolgárok taktikai repertoárjából készültünk, valamint az edzés második felében dobógyakorlatokat vezényelt Ferenczi Tamás.

Ebéd után csendes pihenő következett, majd az ébredés után Miki masszírozott, ragasztott, kent és minden dolgot elvégzett ahhoz, hogy a srácok megfelelően fel legyenek készítve a mérkőzésre.

17:20-kor elindultunk a csarnokba, ez nagyjából egy 10-12 perces buszút.

A Montenegró-Ausztria mérkőzés harmadik negyedét megtekintettük, majd birtokba vettük öltözőnket. Itt következett még egy utolsó taktikai megbeszélés, majd kezdetét vette a bemelegítés a számunkra nagyon fontos nyitótalálkozóra.

Kezdés előtt 9 perccel megszólalt a szerb játékvezető sípja és jött a bemutatás, valamint a nemzeti himnuszok. Nagyon elszántak voltak a srácok, jó volt körbenézni az arcokon.

Ennek megfelelően nem is kezdődhetett volna máshogy a mérkőzés, mint magyar vezetéssel. 5 perc után 5, 10 perc után pedig 10 pontos előnyünk volt már. Soma ellenállhatatlanul kezdte a mérkőzést, egyik zsákolásánál már gyöngyözött a rendezők homloka, hiszen (ismét) úgy kilengette a palánkot, hogy még 3 támadással később is mozgott a berendezés.

A kispadról beszállók is rengeteget hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez, így a 2. negyed közepére elértük a 20 pontos különbséget is. Ekkor sajnos érthetetlen módon behúztuk a kéziféket. Percről percre jöttek fel a bolgárok, számunkra nagyon jókor jött a félidő.

A 3. negyed aztán maga volt a rémálom. Eladott labdák, ritmustalan támadások, gyenge védekezés. Ez a 3 összetevő elég volt ahhoz, hogy 1 pontos hátrányra zárkózzon fel a szinte extázisban játszó bolgár együttes.

Peti hármasával kezdtük a záró negyedet, fej-fej mellett haladtak a csapatok, 4:50-el a vége előtt 60-59-et mutatott az eredményjelző. Innen aztán ismét jött az igazi magyar csapat, és egy 13-0-s záró 5 perccel végül ha nehezen is, de megnyertük első mérkőzésünket az Európa-bajnokságon.

A srácok nagyon felszabadultak a lefújás után, ám tanulságos volt számukra is, hogy 20 pontos előny birtokában sem lehet hátradőlni, nem lesz olyan csapat az Eb-n, aki feltenné a két kezét és megadná magát.

Folytatás ma 16:30-kor Írország legjobbjai ellen a hotelunkhoz közeli Nikola Karev csarnokban.

HAJRÁ MAGYAROK!"

Ferenczi Tamás, szövetségi kapitány:
A harmadik negyed ötödik percében, 21 pontos vezetésünknél érthetetlen módon könnyelművé, támadásban fegyelmezetlenekké váltunk. Magunkra húztuk az ellenfelet, de a saját magunk által ásott mély gödörből dicséretes módon kimásztunk.

Fülöp Bence:
A meccshez kellő komolysággal álltunk hozzá. Az első félidőben talán kicsit túl is izgultam, mivel ez volt az első mérkőzésünk. A második félidőre azonban sikerült összekapnom magam, és sikerült jó teljesítményt nyújtanom. Úgy érzem, hogy a csapat elég jól helyt állt.

Lewis Chester:
Az Eb-hez megfelelően álltunk hozzá, és jól kezdtük a mérkőzést, de ez a jó hozzáállás nem volt elég ahhoz, hogy az egész mérkőzésre kiterjesszük, mivel nekünk ez volt az első találkozónk. A második félidőre kicsit visszavettünk az iramból, és a bolgárokat közelebb engedtük magunkhoz, így egy új mérkőzés kezdődött. Izgalmas végjátékban, de úgy gondolom, magabiztosan nyertük meg a mérkőzést.

Fotó: Farkas Dávid - MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus