Csoportgyőztesek vagyunk a vb-n, íme az örömszavak!

Káprázatosan szerepel, menetel U17-es leány válogatottunk a csehországi világbajnokságon. Előbb a legutóbbi vb bronzérmesét, Kanadát, majd a tavalyi Eb-ezüstérmes házigazda Csehországot verte hosszabbítás után Mészárosné Kovács Andrea csapata, amely a záró forduló eredményeitől függetlenül megnyerte csoportját a vb-n.

Az együttes csapatkapitánya, Dubei Debóra a házigazda Eb-ezüstérmes cseh csapat ellen úgy dobott 27 pontot, hogy 5 hárompontos kísérletéből négyet beemelt. Arra a kérdésünkre, ez volt-e élete meccse, azt monda: - Ha úgy nézzük, hogy az Eb-ezüstérmes hazai pályáján, akkor mondhatom, hogy igen, és remélem, hogy lesz még több ilyen életem meccse!!! Nem érdemeltünk volna vereséget, mert az elejétől mi kontrolláltuk a meccset. Végig vezettünk, kivéve a negyedik negyedbeli megingásunkat. Nagy önbizalommal, és úgy érzem, abszolút magabiztosan játszottuk végig a mérkőzést! Büszke vagyok a csapatra!

A mai meccsen a hosszabbítás hőse az a Studer Ági volt, aki a rendes játékidő végén ugyan kihagyott két büntetőt, de a túlórában 8-at "vállalt" a 12 magyar pontból. Ő a következőket felelte honlapunknak arra a kérdésre, hogy hogyan tudta ennyire összekapni magát a rendes játékidő vége felé kihagyott büntetői után, hogy így parádézzon a hosszabbításban, hogy tarthatatlan legyen: - Amikor kiderült, hogy hosszabbítás lesz, végigfutott a fejemen, hogy ha bedobtam volna a két büntetőt, már valószínűleg örülhetnénk a győzelemnek. De  nem lehetett ezen stresszelnem, mivel Aho Nina már kipontozódott, Dubei Debi pedig előtte rengeteget vállalt magára, nagyon sokat tett a csapat eredményességéért, és már nagyon figyeltek rá a csehek. Én teljesen átestem a holtponton, olyan extázis volt bennem, hogy az járt végig a fejemben - mint mindenkinek a csapatból -, hogy csak mi jöhetünk le győztesekként a pályáról. És így is lett. Hatalmasat küzdöttünk, megérdemelten nyert a Csapat!

Csoportunk második meccsén a kanadaiak fölényesen, 68-47-re verték Koreát, ez pedig azt jelenti, hogy a hétfői szünnapot követően a keddi, Korea elleni meccs eredményétől függetlenül lányaink megnyerték az A-csoportot.

Ami a B-jelű négyest illeti, ott az első napon Brazília 87-47-re verte Egyiptomot, az U-16-os Európa-bajnok Spanyolország pedig 71-39-re az olaszokat. Ma a brazilok 54-33-ra nyertek az olaszok ellen, a spanyolok pedig 87-54-re verték Egyiptomot. Kedden az olasz-egyiptomi meccsen derül tehát ki, melyik csapat lesz majd a mieink ellenfele a csoportkör után - annak a meccsnek a vesztese.

Fotó: FIBA

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus