Csütörtökön kezdik az A-divíziós Eb-t az U20-as lányok

A felkészülés remekül sikerült, de egy kulcsember hiányzik majd - cél az A-divíziós tagság megőrzése - a szövetségi kapitányt kérdeztük

 

Csütörtökön kezdi meg a spanyolországi A-divízós Európa-bajnokságot az U20-as női magyar válogatott. A felkészülés remekül sikerült, ugyanakkor van egy komoly hiányzója is a csapatnak – Krivacsevics Dagoljub szövetségi kapitányt kérdeztük.

- Nyolc mérkőzésből hetet megnyertünk, de majd meglátjuk, hogy az Európa-bajnokságon szereplő csapatokkal szemben mire vagyunk képesek – fejtegette a szövetségi kapitány. – Szinte minden pozitívum volt, amit eddig láttam, kivéve az utolsó meccset, bár azt is nyertük hosszabbításban, ott nem voltam elégedett. Amit mindig szem előtt kell tartanunk: a legfontosabb a védekezés. Ha ezt tudjuk úgy csinálni, ahogy itt pár mérkőzésen, akkor biztos vagyok benne, hogy mindenki ellen jót tudunk játszani, csak sajnos az utolsó meccsen ezt kicsit elfelejtettük. Előtte nagyon megvertük a szlovákokat, a következő napon pedig úgy gondoltuk, hogy csak támadással tudunk nyerni és rögtön ki is bukott, hogy nem, a mi erősségünk a védekezés.

Krivacsevics a sérülésekről is beszélt – egy elég nagy hiányzóval utaznak Spanyolországba

- Elég sok játékos hozott sérülést még a klubcsapatából és sajnos hárman itthon is maradnak ezek miatt. Horváth Betti kulcsjátékosunk, gerincproblémái voltak és úgy néz ki, hogy nem gyógyult meg, ismét kiújult neki, az orvos szerint pedig nem játszhat, úgyhogy ez nagyon nagy mínusz nekünk. Nem tud velünk lenni Bodnár Fanni, valamint Rach Boglárka sem, utóbbi bokája nem jött teljesen rendbe.

- A csehek, az olaszok és a házigazda spanyolok ellen fogunk játszani – tekintett előre a csoportmérkőzésekre a szakember. – A csehek ellen kezdünk és nagyon nehéz megítélni az erőviszonyokat, mert nem igazán láttuk, nem igazán ismerjük egymást. Az olaszok és a spanyolok nem kérdés, hogy nagyon erősek és amennyire tudom, a csehek is azok, de mindenképpen szeretnénk őket megverni, persze a másik két csapat ellen is úgy készülünk, hogy nyerni akarunk. Mondtam a lányoknak, hogy nem tilos megvernünk az olaszokat például, nincs ilyen szabály… Még egyszer mondom: nagyon sok múlik a védekezésen, nem szabad senkit sem lebecsülni, de túlbecsülni sem, ugyanakkor ha úgy védekezünk, ahogy a felkészülés alatt sokszor, akkor bárki ellen lehet esélyünk, ha viszont úgy, mint az utolsó meccsen, akkor senki ellen – figyelmeztetett Krivacsevics. - Az elsődleges cél az A-divízióban való bent maradás! - tette hozzá.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus