Drámai körülmények között estek ki U20-as lányaink!

Parádés hajrá és egy blokkolt dobás után két ponttal kikaptak Kaposiék a németektől, így kiestek az A-divízióból. 

U20-as női Európa-bajnokság, A-divízió, 13-14. helyért

Németország - Magyarország 53-31 (10-16, 18-4, 13-12, 12-19)

Magyarország: Nagy 6, Papp 3, Böröndy 12/6, Kaposi 16, Aldazabal -.
cserék: Studer 2, Szabó 8/6, Zsilinszky -, Farkas -, Varga -, Dobos 4.

Kaposi vezérletével pazarul kezdett a magyar válogatott, az erőcsatár alig öt perc alatt hét pontot rámolt be egymaga, a csapat pedig 9-2-es etappal nyitott - más szinten kosárlabdáztak lányaink az első negyed első felében. Ezt követően észhez tértek a németek és Körner hármasa ztán 9-8-ra zárkóztak, de Krivacsevics tanítványainak sikerült kontrollálniuk a játékot - mentálisan és fizikálisan is jó állapotban volt a csapat, így végül 16-10-re meg tudtuk nyerni a nyitó tíz percet.

A folytatásban azonban nagyot fordult a világ, 7-2-es futással kezdtek a németek, majd a negyed derekán Hartmann triplájával át is vették a vezetést. Nagyon akadozott ekkor a magyar támadójáték, folyamatos eladott labdák és főleg rossz dobások jellemezték a mieinket, eközben a lendületese és egyre pontosabban (valamint magabiztosabban) kosarazó germánok fölénybe kerültek: a játékrészt egy 11-0-s rohammal zárták le. Ebben a tíz percben csak négy pontot tudtak feltenni a pályára Dobosék, így 28-20-ra már Németország vezetett a nagyszünetben.

Ugyan a harmadik negyed Nagy kosarával kezdődött, szinte azonnal elérte a tíz pontot a különbség. Ekkor kezdte meg a felzárkózást válogatottunk, elkezdtek ülni a dobások, meglett a ritmus és 32-28-ig közelítettünk - itt viszont ismét megtalálta magát a német csapat, megálljt parancsolt és ismét ellépett. Aldazabalt teljesen levették a pályáról, de Nagy sem remekelt igazán, így hiába játszott jól Kaposi, a 24%-os (!) dobóforma nem sok jót ígért. Az utolszó szó jogán még ismét Kaposi tett hozzá egy kettest, de így is 41-32-ről feszültek neki a felek a mindent eldöntő tíz percnek.

A változatosság kedvéért ismét Kaposi volt eredményes a negyedik negyed elején, majd Dobos is betalált a vonalról - jelentősen azonban mégsem tudtunk közelíteni, a németek is hozták a pontokat, sőt, Hartmann 2+1-e után ismét elérte a különbség a tízet. A hajrában aztán Szabó triplájával visszaértünk öt egységig, majd Kaposi is betalált kintről, fél perccel a vége előtt pedig Böröndy hárnasa akadt be - 28 mp-cel a vége előtt 50-46-nál kértek időt a németek, megvolt a halovány reményünk a győzelemre. Hartmann elhagyta a labdát az időkérést követően, Nagy befejezte a leindítást, egyetlen kosárra voltunk az egyenlítéstől 18 mp-cel a végső dudaszót megelőzően. Ugyan Stach bedobta mindkét büntetőjét, a frissen beállt Szabó elsüllyesztett egy hatalmas hármast, így egyetlen pontra zárkóztunk - azonban bár Körner csak egy büntetőt dobott be, Papp egyenlítőnek szánt kettesét blokkolta Degbeon, így hiába hajráztunk félelmeteset, kikaptunk. Ezzel nem csak a mérkőzést, de az A-divíziós tagságot is elveszítettük, a 14. helyen végzett csapatunk. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus