Drámai végjátékban kaptak ki a fiúk Fülöp-szigetektől

Az oroszok elleni meccshez hasonlóan végig hátrányban volt a magyar csapat, a végjátékban nem tudta kihasználni az adódó lehetőséget.

Magyarország (0-2) - Fülöp-szigetek (1-1) 18-19

A magyar csapat pontszerzői: Horváth 11, Boros 5, Durázi 1, Opre 1.

Mindkét gárda vereséggel kezdett, hiszen a mieink az oroszoktól kaptak ki 17-13-ra, míg a Fülöp-szigetekiek 13-15-re maradtak alul Lengyelországgal szemben. Nagyon sok ponttal indult a találkozó. Horváth Kristóf büntetőből volt eredményes, de az egész meccsen tarthatatlan Kobe Paras egy emberről elengedett középtávolival válaszolt, a következő támadásból pedig egy kettest is dobott az ellenfél. Boros Márk lepörgés után volt eredményes, de egy támadópattanó után újabb vendég kosár született, és még csak ekkor telt le az első perc (2-4). Horváth egy elrontott duplakísérlet után Durázi Krisztofer segítségével közelebbről már eredményes volt, majd Boros összerántotta a védelmet, kiosztotta Horváthnak, az ő kettesével pedig átvette a vezetést a magyar csapat - utoljára a meccsen (5-4).

Azonnal egyenlített a Fülöp-szigetek, majd egy vendég büntető következett, Kobe Paras kosara pedig megint azt jelentette, kapaszkodnunk kellett (5-7). Egy percnyi kosárcsend után támadópattanót követően volt eredményes az ellenfél, Horváth kosarára pedig megint Paras válaszolt, majd dobott büntetőt és egy elrontott kísérlet és támadópattanó után egy kettest (6-11). Mielőtt még nagy lett volna a gond, három nagyon gyors pontot szerzett válogatottunk, majd Horváth és Opre Roland ketteskísérleteit is éppcsak "kiköpte" a gyűrű (9-11). Opre támadópattanó után aztán kosarat szerzett, ám Boros zsákolással próbált meg egyenlíteni, amit Kobe Paras blokkolt. Dobott egy duplát a Fülöp-szigetekiek legjobbja, majd Boros húzása után még egyet (11-15). Durázi támadópattanó után volt eredményes, de természetesen Paras azonnal válaszolt.

Négy magyar büntetőből csak egy ment be, másfél perccel a vége előtt pedig egy támadópattanó után úgy tűnt, el is dőlt a meccs (13-17). Boros gyors duplát dobott, majd Durázi az egyenlítésért is próbálkozott, sikertelenül. Paras kicsit megsérült egy szabálytalanságot követően, de az első büntetőjét bedobta, a második után pedig hat támadópattanót szedett a Fülöp-szigetek, mire be tudták tuszkolni a gyűrűbe a labdát, megint úgy tűnt, eldőlt a meccs (15-19). Nem volt még azonban vége: Horváth faulttal együtt dobott duplát, a két büntetőjéből viszont csak egy ment be (18-19). 17 másodperc volt hátra, Paras elhibázta a duplát, de Durázi betörésénél ő szedte ki a magyar játékos kezéből a labdát, egyértelműen ő volt a nyerőember a vendégek által egy ponttal megnyert összecsapáson.

A magyar válogatott így két vereséggel kezdte a tornát, holnap 16:30-tól lehet javítani Uruguay ellen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus